Till innehåll på sidan

Karl, Fastighet och finans 180 hp

Karl studerar Fastighet och finans 180 hp. I sin studentintervju berättar han om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Karl, student Fastighet och finans 180 hp

Namn: Karl
Utbildning: Fastighet och finans 180 hp
Från: Upplands Väsby

Intervju med student

Karl går Fastighet och finans 180 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Karl och läser tredje året på programmet Fastighet och finans. Jag är född och uppvuxen i stockholmsförorten Upplands Väsby så att hitta en studentbostad var inte lika akut för mig som andra. När jag inte pluggar eller håller på med andra skolrelaterade aktiviteter gillar jag att spela innebandy, styrketräna och att läsa.

Berätta om din väg till KTH!

– Jag valde detta program då jag gillade ekonomikurserna på gymnasiet men ville ha lite mer matematik och statistik än vad vanliga ekonomiutbildningar kunde erbjuda. Detta utan att behöva läsa all matematik som man läser på civilingenjörsutbildningarna.

– KTH lockade mig av flera anledningar – det ligger i Stockholm, skolan har utmärkta kontakter med näringslivet så man kan jobba deltid på jobb där man verkligen kan applicera sina teoretiska kunskaper samt att skolan har mycket bra renommé.

Hur är din utbildning?

– Utbildningen överstiger verkligen mina förväntningar. Lärarna är otroligt engagerade, kunniga och stöttande samtidigt som de är mycket bra på att lära ut. Om det är någon som funderar på att välja denna utbildning men inte känner sig helt säker så säger jag bara KÖR! Vissa kurser kan ha lite konstiga namn men det är verkligen relevanta kurser om man så är intresserad av finans eller fastigheter.

– Det finns även gott om internationella möjligheter på mitt program. Jag har flera kurskamrater som är på utbyte – bland annat i Australien, Hong Kong och Singapore. Är man i behov av någon typ av stöd under studierna är KTH mycket bra på att tillgodose det.

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Studentlivet på KTH är mycket bättre än man kanske tror om en skola i Stockholm. Din utbildning börjar med två veckors mottagning där du får knyta band med andra studenter från sektionen. Jag har fortfarande bra kontakt med de från min grupp under mottagningen.

– Förutom själva mottagningen finns det otroligt många föreningar man kan engagera sig i för att lära känna andra studenter med samma intressen som en själv. Jag själv har länge varit engagerad i KTH:s Finanssällskap, där jag haft nöjet att få lära känna otroligt många inspirerande studenter och representanter från diverse företag.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag är inte helt säker på vad jag vill jobba med efter min examen men att ha studerat på KTH gör verkligen att man har alla dörrar öppna. Det spelar ingen roll om det är inom fastigheter eller finans man börjar arbeta då de ledande firmorna från båda sektorerna rekryterar från KTH.

Läs mer

Fastighet och finans 180 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-13