Sanna, Fastighet och finans 180 hp

Sanna pluggar Fastighet och finans 180 hp. Hon har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, jag heter Sanna jag kommer ifrån Stockholm och jag studerar Fastighet och Finans 180 hp på KTH campus.

– Min väg till KTH var inte självklar för ett par år sedan då jag gick samhällsvetenskapligt gymnasieprogram och därför inte hade behörighet. Efter gymnasiet tog jag sabbatsår och började utforska utbildningar utanför min gymnasiebehörighet och fastnade för KTH. Jag ville plugga i Stockholm och helst läsa en utbildning som inte fanns på andra universitet och gärna med en intressant inriktning. I samband med detta fastnade jag för kandidatprogrammet Fastighet & Finans som påminner om en ekonomikandidat men med en inriktning mot fastighet som skiljer programmet från andra skolor.

– Den största fördelen med att plugga i Stockholm är att man kan välja att delta på så mycket man vill göra i studentlivet. Förutom aktiviteter i skolan finns det en mängd saker att göra och det är upp till en själv hur mycket man vill engagera sig. Det är väldigt många från andra städer som pluggar på KTH vilket gör att man ändå får träffa vänner från olika delar av Sverige - trots att jag valt att plugga i min hemstad. Som stad kan det kännas stort men om du går med i föreningar på skolan kan jag lova att du kommer träffa nya vänner.

– Mitt bästa tips är att gå efter vad du tycker är kul. Jag tror såhär: väljer du en utbildning som intresserar dig kommer du träffa likasinnade kurskompisar. Var alltså inte rädd för att välja en annan väg än dina vänner och din omgivning säger. I slutändan är det du som ska spendera tid på din utbildning och väljer du något som intresserar dig kommer det vara din motivation i stressiga tentaperioder.

– Jag gillar att träna, umgås med familj och vänner samt resa.

– I framtiden drömmer jag om att jobba med kommersiella fastigheter alternativt inom ekonomibranschen. Det hade varit jättekul att få möjlighet att jobba utomlands.

Läs mer 

Fastighet och finans 180 hp

Längre intervju med Sanna

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14