Marcus, Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Marcus pluggar Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

– Hej, Marcus heter jag och kommer ifrån Ludvigsborg i Skåne och pluggar Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling 180 hp.  

– Min väg till KTH var väldigt rak. Den började i tvåan på gymnasiet då jag fick upp intresset för fastighetsmäklaryrket och började då kolla upp hur man gjorde för att bli det och var. SYV är en bra källa och person att bolla idéer med och det gjorde jag väldigt mycket. Jag fastnade för just KTH eftersom utbildningen var så pass bred och att KTH erbjuder många kontakter till arbetslivet och möjligheter att också få träffa dem. Det kändes som att jag skulle bli väldigt eftertraktad av företag om jag pluggade på KTH. Sen var tanken på att flytta till Sveriges huvudstad med oändliga möjligheter inte helt lätt att släppa heller. KTH var faktiskt mitt enda val vid antagningen.

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att det finns mycket fler möjligheter vad gäller karriär och fritid än övriga delar av Sverige. Det finns något för alla smaker. Det finns alltid något att göra om man skulle bli uttråkad eller vill ta en paus i tentaplugget. Är du rädd för flytten så säger jag kör bara, det är alltid värt och testa. Du kommer inte ångra dig.

– Utanför skolan har jag två extra jobb med flexibla tider och själv kan bestämma när jag kan jobba. Så det är lätt att planera sina veckor och månader i förväg för att kunna prestera både i skolan och på jobbet. Utöver det så tränar jag, lagar mat, fotograferar, umgås med vänner och försöker uppleva Stockholm så mycket som det går.

– I framtiden vill jag jobba som en fastighetsmäklare i Stockholm och sedan expandera karriären utomlands efter några år. 

Läs mer

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Längre intervju med Marcus

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-14