Till innehåll på sidan

Matilda, Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Matilda studerar Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp. I sin studentintervju berättar hon om sig själv, sin utbildning och hur det är att vara student på KTH.

Matilda, student Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Namn: Matilda
Ålder: 24 år
Utbildning: Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp
Från: Gotland

Intervju med student

Matilda går Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp och berättar hur det är att studera på KTH.

Vem är du?

– Jag heter Matilda är 24 år och kommer från Gotland. Hösten 2017 började jag på kandidatprogrammet i Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling på KTH och läser nu mitt tredje och sista år (då jag inte ska läsa en master utan ge mig ut i arbetslivet).

Berätta om din väg till KTH!

– En natt vaknade jag och insåg att jag ska bli mäklare, och efter lite research var valet av utbildning rätt så självklart – KTH. Både av den anledningen att Stockholm slår exempelvis Gävle, att det är centralt och nära hem och framför allt för att det ger mig en fantastisk grund till att kunna byta yrkesbana om jag en dag i framtiden tröttnar. Dessutom är det väl lite prestige i att läsa på just KTH?

– Att flytta från Gotland var ett stort och spännande steg. Jag och min dåvarande sambo hade turen att kunna köpa en lägenhet ute i Täby. Idag bor jag i en liten studentetta på Lappis (vid Universitetet) som jag fått via SSSB. Så ett stort tips är att, oavsett livssituation, ställa sig i deras bostadskö från dag ett (det är gratis för kårmedlemmar).

Hur är din utbildning?

– Jag ska erkänna att jag hade inga direkta förväntningar när jag började. Ärligt visste jag egentligen inte vad jag skulle läsa. Allt jag visste var att jag om 3 år skulle bli mäklare. Men från dag ett har jag känt att det här är så rätt!

– Det är först nu under mina utbildningsår som jag har insett hur bra utbildningen faktiskt är. Lite tråkigt har varit att fokus inte har legat på några direkta ”mäklar-kurser”, utan en stor del utav dessa kunskaper får man själv söka genom kontakter med olika mäklarbyråer. Men bredden inom främst ekonomi, juridik, matematik, och fastighets- och informationsteknik har både öppnat mina ögon för andra arbets- och intresseområden och lämnar mig med en känsla av att verkligen vara attraktiv på arbetsmarknaden.

– För oss som vill bli fastighetsmäklare är tyvärr möjligheterna för utbytesstudier begränsade då vi har obligatoriska kurser (för mäklarlicensens skull) under utbytesperioden. Det går dock att lösa genom att läsa utökat under det andra året. I övrigt är utbytesmöjligheterna otroliga då KTH samarbetar med drygt 300 universitet i hela världen. Just nu har jag vänner som är i både Australien, Singapore och USA, och fullkomligt älskar det (ska erkänna att jag är lite lätt avis).

Hur upplever du studentlivet under dina studier?

– Vi började vår tid på KTH med 2 veckors Mottagning precis innan skolan började, och det här var verkligen bland det roligaste jag gjort. Det var lite som en crash-course i att lära känna campusområdet, få reda på vad sektionen är, vilka olika föreningar det finns och framför allt lära känna en massa nytt folk. Allt samtidigt som vi gjorde allt från att ha lådbilsrace till att köra sumobrottning och ha gasquer. Perfekt för mig som helt nyinflyttad!

– Själva studenttiden blir sen vad man gör den till. Det finns enormt stora möjligheter att engagera sig, om man bara vill. Under mina 2 första år har jag varit alldeles för lite student, något jag verkligen ångrar idag när jag inser hur kul det är (ni får inte missa Torsdagspubbarna i Oasen!).

– Fördelen med att plugga i Stockholm är att man får det bästa av två världar – studentlivet och det faktum att allt händer här! Möjligheterna är oändliga oavsett vad man är för typ av person. Musik, sport, nattklubbar – allt finns här!

Vad har du för framtidsplaner?

– Från start har jag haft ett enda mål – att bli mäklare. Jag tror det kommer passa mig riktigt bra och ser otroligt mycket fram emot att ha dagar som aldrig ser likadana ut, kicken utav att lyckas (både med intag och sälj) och att ha ett arbete med både rörlighet och flexibilitet.

– Däremot tror jag att det kommer komma en dag när jag tröttnar, och då är det perfekt att ha min grund i denna kandidatutbildning. Hade jag enbart läst till mäklare hade jag behövt börja plugga på nytt, men nu kommer jag enkelt kunna byta bana in åt fastighetsutvecklingshållet (eller något annat).

Läs mer

Fastighetsutveckling med fastighetsförmedling 180 hp

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-01-13