Christopher, Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Christopher pluggar Informations- och kommunikationsteknik 180 hp. Han har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar och svarar gärna på dina frågor.

Hej jag heter Christopher och har pluggat Informations och kommunikationsteknik 180 hp och läser nu master i interaktiv medieteknik 120hp.

Jag har alltid haft ett mål att läsa vidare efter gymnasiet, men vad jag ville läsa var lite mer osäkert. Jag velade mellan flera universitet och program och visste inte riktigt vad jag ville plugga. Under SACO-mässan träffade jag några studentambassadörer som pratade väldigt väl om KTH och dess möjligheter och där föddes mitt intresse. Sedan liten har webben och dess potential alltid intresserat mig - men jag kände att jag hade svårt att förstå hur allting hängde ihop och fungerade i grunden. Jag började kika runt i KTH:s programkatalog och hittade informations- och kommunikationsteknik som jag tyckte skulle ge mig en god grund av teori, praktik och ett generöst utbud av valfria kurser.

Det bästa med att plugga i just Stockholm är att man får det bästa av två världar. Det är en stor och händelserik stad och det händer alltid någonting intressant. I Stockholm finns över 80 000 studenter varav 18 000 studerar på KTH. Studentlivet är fantastiskt roligt och jag rekommenderar varmt att engagera sig tidigt i alla olika studentaktiviteter som THS (Tekniska högskolans Studentkår) och din sektion anordnar. Det är viktigt att ta vara på din tid som student - och att ha roligt utanför studier är än lika viktigt som studierna som helhet.

Mitt bästa tips till dig som blivande student är att försöka hitta en bra balans mellan studierna och diverse intressen. Studierna vid KTH kräver väldigt mycket tid och självdisciplin men man får inte glömma bort att också ha kul samtidigt. Sen varierar svårighetsgraderna i kurserna - men så länge du är i fas med studierna och du har god studieteknik så kommer allt gå galant! Du behöver verkligen inte oroa dig - jag är varken ett mattegeni eller expert och det går bra ändå :)

Utanför studierna försöker jag umgås med mina vänner och upptäcka nya platser i Stockholm. Jag gillar också att lyssna på bra musik, koppla av och samla energi. På sidan av studierna försöker jag läsa, och vara à jour med dagens teknikutveckling - och när tid finns att extraknäcka som frilansutvecklare och jobba ute på olika uppdrag.

Mitt drömjobb ändras hela tiden men jag skulle vilja jobba på en utvecklande och inspirerade arbetsplats - där det låter mig uppleva nya platser och uttrycka min kreativitet. Kanske Google, Apple, Spotify, Ericsson, Volvo eller varför inte Tesla?

Läs mer

Informations- och kommunikationsteknik 180 hp

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2019-02-12