Stina, Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 90 hp

Stina pluggar Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 90 hp och hon svarar gärna på dina frågor.

Hej, mitt namn är Stina och jag läser Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) 90 hp här på KTH.

Jag letade efter det snabbaste sättet för mig att läsa in en lärarlicens för gymnasiet eftersom jag redan har ämneskunskaper i kemi och en gedigen "vit" biologibakgrund. KTH:s KPU erbjöd bästa lösningen för mig.

Jag tycker att Stockholm är en trevlig stad med ett fantastiskt utbud av det mesta som jag gärna besöker ett par dagar någon gång per månad.

Mitt bästa tips till en blivande student är att se till att nå dina mål men glöm inte att ha roligt på vägen. Var inte rädd för utmaningar och att testa nya (men genomtänkta) idéer.

Jag har familj och arbetar som gymnasielärare, så jag pluggar och jobbar parallellt.

Jag har en ämnesbakgrund inom kemi, är disputerad och arbetade som forskare inom mikrobiologi i flera år innan jag bestämde mig för att bli gymnasielärare istället, för att jag alltid gillat att undervisa som forskare. Att jobba med naturvetenskaplig undervisning ger mig otroligt mycket för att jag får hjälpa unga människor att inhämta kunskaper och bilda egna uppfattningar. Det är superkul och inspirerande att diskutera vetenskap med unga människor för att de har så många frågor och idéer.

Jag vill gärna i framtiden kombinera läraryrket med forskning kring kemi- och biologididaktik. Jag vill bidra till hållbar utveckling genom kunskapsspridande samt förmedla ett vetenskapligt tänkande till mina elever och övriga samhället.

Mer om Kompletterande pedagogisk utbildning

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp