Till innehåll på sidan

Ett universitet, fem campus

Om du väljer att plugga på KTH kommer dina studier koncentreras till ett av fem campus. KTH finns vid Valhallavägen mitt i centrala Stockholm, i Södertälje, Flemingsberg, Kista och Solna. Varje campus har sin särprägel, och placeringen möjliggör fördjupade samarbeten och profileringar och nära kontakter med de företag studenterna utbildar sig för.

KTH Campus. Arkitekturskolan.
KTH Campus
Bild på campus KTH Flemingsberg.
KTH Flemingsberg
Bild på campus KTH Kista.
KTH Kista

Norr om stan ligger KTH Solna, ett viktigt nationellt nav för forskning inom olika livsvetenskaper. Här kombineras ledande teknisk kompetens med kvalificerade kunskaper inom translationell medicin och molekylär biovetenskap.

Sedan har vi KTH Kista som ligger mitt i IT-industrins centrum, där många tvärvetenskapliga projekt drivs och där man har direkta samarbeten med industrin. Även om det bara tar 16 minuter in till city med tunnelbanan är Kista definitivt något annorlunda. Kista kallas ibland Wireless Valley och är Europas hetaste IT-område. Det finns dessutom ingen annan plats i Stockholm som är så forskartät. I Kista finns, förutom campus, studentliv och studentbostäder, också allt annat en student kan behöva: Stockholms största innecentrum Kista Galleria har 125 butiker, Sveriges modernaste biograf och 32 olika restauranger.

I motsatt riktning, söder om stan, ligger KTH Södertälje och KTH Flemingsberg. KTH Södertälje har av tidningen Studentliv rankats som den bästa studiestaden i länet. Här finns både studentbostäder och en fungerande kårverksamhet. Och givetvis butiker, restauranger och annat som hör en universitetsstad till.

Flemingsberg är ett viktigt område inom bioteknik. Här finns både forskning och industriell verksamhet inom området. I närheten av KTH Flemingsberg finns också Södertörns Högskola, Karolinska Institutet och Novum Forskningscentrum vilket gör att området bubblar av studenter och studentliv. Här finns både studentaktiviteter och kårhus. Och så akademisk forskning såklart. Till exempel levererar KTH kurser till Södertörn och KI där man drar nytta av att kunna hämta kunskap från flera vetenskapliga områden, som teknik och hälsa.

Bild på campus KTH Solna,  Science for Life Laboratory.
KTH Solna. © Camilla Breiler
Bild på campus KTH Södertälje.
KTH Södertälje
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-09-18