MOOC:s via KTHx

Här kan du läsa om aktuella och kommande MOOC:s som erbjuds av KTH via "KTHx". Kurserna är kostnadsfria och ges online. Du hittar kurserna på www.edx.org.

KTHs kursutbud på edx.org

Aktuella MOOC:s

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

High Performance Finite Element Modeling I och II

Lär dig att göra banbrytande adaptiva FEM-simuleringar från toppforskare på KTH! Kursen pågår men är öppen för anmälan löpande.

Förstå flygmekanismen, lär dig att göra anpassningsbara FEM super-dator simuleringar av aerodynamik. Del II, startar snart! (våren 2018)

Din webbläsare kan inte visa filmen

Din webbläsare har javascript inaktiverat, eller stödjer inte HTML5 video.

Filmen kan inte visas i redaktörsverkyget

Förhandsgranska för att se filmen.

Reliable Distributed Algorithms I och II

De här två kurserna ger dig en omfattande introduktion till teorin och tillämpningen av distribuerade algoritmer för att designa skalbara och pålitliga tjänster, med möjlighet till fördjupning.

Kurserna är nu arkiverade. Det innebär att de fortfarande är öppna men att du enbart kan se visst material och ingen av lärarna deltar aktivt i kursrummet längre.

Kommande MOOC:s 2018

Logo.

Digital Transformation 1-4

Fyra delkurser/Professional Program.

Hur påverkar digitaliseringen affärslandskapet och vilka möjligheter uppstår? Hur kan du och din organisation hitta metoder och formulera strategier för att bättre hantera den digitala utvecklingen? Programmet förbereder yrkesverksamma och chefer för de utmaningar som digitaliseringen innebär. Alla fyra kurser är "self paced"; deltagare kan studera när de vill och gå flera av kurserna parallellt.

Lärare: Martin Vendel, Henrik Blomgren.

High Performance Finite Element Modeling II

I den här fortsättningskursen får du lära dig att förstå flygmekanismen. Du får utföra avancerade tidsbesparande parallella simuleringar av aerodynamik, under handledning av toppforskare från KTH.

Lärare: Johan Jansson, Johan Hoffman, Niclas Jansson and Leoni Massimilano.

Sustainable Development for problem solvers I

Delkurs 1 med fokus på lösningar för en hållbar utveckling.

Lärare: Maria Malmström, Fredrik Gröndahl, Monika Olsson.

Sustainable Development for problem solvers II

Delkurs 2 med fokus på lösningar för en hållbar utveckling.

Lärare: Maria Malmström, Fredrik Gröndahl, Monika Olsson.

Philosophy of Science for Engineers and Scientists

Lär dig hur du bedömer och motiverar valet av olika vetenskapliga metoder för olika vetenskapliga ändamål. Syftet med kursen är att förbättra din förståelse av metodologiska och filosofiska problem som kan uppstå vid vetenskapliga studier.

Lärare: Till Grüne-Yanoff, Johan Berg, Erik Dahl, Martin Rissler, Sebastian Lagunas Rosen, Edvin Åström.

Start: Hösten 2018.

Logo.

Cyber-Physical Networks

Lär dig om de grundläggande principerna, protokollen och utmaningarna med det nya nätverksparadigmet för cyber-fysiska nätverk, som i korthet hänvisar till kommunikationsprocesser som bygger på automatiserade uppgifter utan att involvera människor.

Lärare: James Gross, Sebastian Schiessl.

RAMP 1-3

Tre delkurser/Professional Program.

Förbättra arbetsmiljön med hjälp av RAMP-verktyget; identifiera och utvärdera muskuloskeletala risker och utveckla och implementera lösningar. Som deltagare i programmet kommer du bli skicklig i att hantera och förbättra arbetsmiljön när det gäller att förebygga muskuloskeletala sjukdomar (MSDs) som uppstår genom manuellt arbete. Kurserna är uppbyggda kring verkliga fall av manuellt arbete och innefattar bland annat praktiska riskbedömningar och att ta fram planer för förbättringar. Alla tre kurser är "self paced"; deltagare kan studera när de vill och gå flera av kurserna parallellt.

Lärare: Linda Rose.

Start:
Kurs 1: april. Kurs 2: maj. Kurs 3: september.

Andra KTH-samarbeten kring MOOC:s

KTH är delaktiga i ett samarbete med InnoEnergy och framtagning av MOOC:s. iSE – The Institute of Sustainable Energy by InnoEnergy erbjuder professionella onlinekurser med syfte att bidra till att öka kunskapen inom hållbar energi, innovation och entreprenörskap.

Läs mer om InnoEnergy och ta del av kurskatalogen.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp