KTHx - kunskap för alla

Vill du lära dig något nytt eller fördjupa dina kunskaper i ett ämne när det passar dig, varsomhelst och närsomhelst? Då kan kurserna på KTHx vara något för dig. Med KTHx erbjuder KTH öppna och kostnadsfria kurser i form av så kallade MOOCar. En MOOC är en internetbaserad kurs öppen för vemsomhelst att kostnadsfritt anmäla sig till och ta del av kursinnehållet. MOOCarna ger inga högskolepoäng, men vissa MOOCar erbjuder möjligheten att erhålla certifikat för kursen. KTHx samlar de MOOCar som KTH erbjuder via utbildningsplattformen edX.

Varför läsa en MOOC?

Bredda eller fördjupa dina kunskaper

Som deltagare i en MOOC får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom olika ämnesområden genom kostnadsfri tillgång till utbildning av hög kvalitet från olika universitet runt om i världen. Många MOOCar ger dig också goda möjligheter att dela och utbyta tankar och idéer med kursdeltagare från hela världen.

Världsledande universitet bjuder in allmänheten

Många av världens ledande universitet erbjuder MOOCar inom en mängd olika ämnesområden som ett sätt att bjuda in allmänheten till att ta del av den kunskap, utbildning och forskning som finns på universiteten. Många universitet samverkar också i detta arbete och erbjuder sina MOOCar från gemensamma utbildningsplattformar. KTH:s MOOCar hittar du på edX (som är en av de största utbildningsplattformarna för MOOCar), KTHx.

KTHx kompletterar KTH

MOOCar på KTHx ger inga högskolepoäng och har inte samma krav på antagning och examination som KTH:s campusbaserade kurser. Vissa delar av utbudet på KTHx kan emellertid mycket väl användas som komplement i campusbaserade KTH-kurser för att bredda eller fördjupa lärandet.

Fakta

Akronymen MOOC...

...står för “Massive Open Online Course” på engelska, och motsvarar på svenska “storskalig öppen internetbaserad kurs”.

Utbildningsplattformen EdX...

...grundades 2012 av Harvard University och MIT

...erbjöd 2016 ca 1300 MOOC-kurser genom över hundra universitet och utbildningsförmedlare till ca tio miljoner registrerade användare.

EdX har som syfte att...

  • ...utöka tillgängligheten till utbildning av hög kvalitet till alla överallt
  • ...förbättra undervisning och lärande både på campus och på internet
  • ...utveckla undervisning och lärande genom forskning
Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Taggad som:
Till sidans topp