Om MOOC:s och KTHx

KTH är sedan 2015 partner i det icke vinstdrivande konsortiet edX. Tillsammans med universitet och organisationer från olika delar av världen erbjuder KTH öppna onlinekurser på edX plattform.

Bredda eller fördjupa dina kunskaper

Som deltagare i en MOOC får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom olika ämnesområden genom kostnadsfri tillgång till utbildning av hög kvalitet från olika universitet runt om i världen. Många MOOC:s ger dig också goda möjligheter att dela och utbyta tankar och idéer med kursdeltagare från hela världen. MOOC är en internetbaserad kurs öppen för vemsomhelst att kostnadsfritt anmäla sig till och ta del av kursinnehållet. Kurserna ger inga högskolepoäng men vissa MOOC:s erbjuder möjligheten att erhålla certifikat för kursen.

Världsledande universitet bjuder in allmänheten

Som ett sätt att ta del av den kunskap, utbildning och forskning som finns på universiteten bjuder flera av världens ledande universitet in allmänheten till att läsa MOOC:s inom en mängd olika ämnesområden. Många universitet samverkar och erbjuder sina MOOC:s från gemensamma utbildningsplattformar. Detta gör även KTH som erbjuder ett antal MOOC:s via utbildningsplattformen edX, en av de största utbildningsplattformarna, KTH: s utbud av MOOC:s finner du under KTHx  på edX.org

Läs om KTH:s och andra lärosätens engagemang för permitterande under Covid- 19 i NyTeknik (2020-05-10)

KTHx kompletterar KTH

MOOC:s via KTHx ger inga högskolepoäng och har inte samma krav på antagning och examination som KTH:s campusbaserade kurser. Vissa delar av utbudet på KTHx kan emellertid mycket väl användas som komplement i campusbaserade KTH-kurser för att bredda eller fördjupa lärandet.

Kontakt

Frågor om MOOC-satsningen på KTH? Kontakta gärna oss för mer information.

Linda Barman, projektansvarig KTH MOOC.
lbarman@kth.se

Morgan Mickelsson, enhetschef för Digitalt lärande.
morganmi@kth.se