Till innehåll på sidan

Fler Stockholmstips

16. Behöver du en ny prydnadskudde? Kolla in prylarna på Kungsholmens möbelmecka R.O.O.M. på Alströmergatan. Andra bra men billigare saker till ditt nya hem hittar du på: IKEA, Blocket, Myrorna, Tradera, Stadsmissionen eller någon av stans alla antikaffärer.

17. Nudlar och knäckebröd ikväll igen? Bunkra upp med billig, god och bra mat. PrisXtra på Norra Stationsgatan är en av flera matkedjor med överkomliga priser. Andra prisvärda matkassar kan du bära hem ifrån: Willys, Netto, Lidl och Vi-butikerna.

18. Fixa bouleturnering vid vattnet. Boule och berså har 23 spelvänliga boulebanor vid kanten av Danvikskanalen. Kör en turnering och njut av den sköna hammockkänslan, den goda maten och det finfina barhänget i pausen.

19. Bli som fisken i vattnet. Köp ett träningskort på GIH-badet så får du gym och bad i ett. Bra öppettider och extra snälla priser för studenter. Fler ställen där du kan ta ett inomhusdopp: Forsgrenska badet, Eriksdalsbadet, Kronobergsbadet, Liljeholmsbadet.

20. Pumpa cykeln i Birkastan. Behöver du lite luft i däcken kan du alltid droppa in hos Vasastans mytomspunna cykelkung på Birkagatan 25. Att cykla är för övrigt det smartaste, billigaste och snabbaste sättet att ta sig fram i Stockholm. Om du inte äger en egen cykel kan du låna en av Stockholms stad.

21. Pluggat hela natten? Caffe Nero gör tveklöst en av stans godaste espressos. Fler smakfulla koffeinkickar kan du få på: Alfons, Il Café, Sosta, Mellqvist, Skåningens kaffebar och Non Solo Bar.

22. Gå på vattnet. Ta en söndagspromenad runt Kungsholmen när isen satt sig på Riddarfjärden. Andra härliga förslag på vinternöjen: Slalom i Hammarbybacken, pulka i Kronobergsparken eller snöbollskrig på Gärdet. Åk skridskor på någon av de anlagda isbanorna i stan (Kungsträdgården, Vasaparken, Östermalms IP, Medborgarplatsen med flera). Skulle det vara för trångt kan du alltid ta dig ut till de riktiga isarna som till exempel
Brunnsviken eller Norrviken.

23. Tentaångest? Trösta dig med riktigt fin choklad. Robert E’s choklad på Odengatan ligger nära KTH Valhallavägen och pralinerna bakom den välpolerade glasdisken är helt fantastiska (det höga priset till trots).

24. Ha riktigt kul – gå på museum. Ett av stans roligaste museer är förstås Tekniska Museet. De har precis öppnat Sveriges första 4D-biograf och är ett måste för alla teknikintresserade. När du är klar kan du gå vidare till något annat av Stockholms över 100 museer, som till exempel: Moderna Museet, Nordiska museet, Nobelmuseet, Etnografiska museet, Färgfabriken, Leksaksmuseet, Aquaria vattenmuseum, Liljevalchs konsthall, Vasamuseet, Birkamuseet, Färgfabriken, Kina Slott, Livrustkammaren, Strindbergsmuseet, Magasin 3, Fågel- och fjärilshuset, Arkitekturmuseet, Naturhistoriska museet och Hallwylska museet.

25. Ät gott utan att bli ruinerad. Det är lätt att bli pank bara av att titta på menyn hos många restauranger i den här stan. Men misströsta inte. Det går faktiskt att hitta riktigt bra utemat för en jätteliten peng. Kebaben i Hötorgshallen, Creperie 4 knop, Shanti, Amida kolgrill, Sibiriens soppkök och korvmojjen på Nybrogatan är några exempel.

26. Bjud mormor på fika i trädgården. Rosendals trädgårdar ute på Djurgården är ett perfekt utflyktsmål. Njut av bakverken i växthuset eller bär ut kaffet i trädgården och sätt dig under ett äppelträd. Fler trädgårdar med fik: Rosenhills kafé på Ekerö, Pladder i Vinterviken, Zetas trädgårdar, Slottsträdgården Ulriksdal och Bergianska trädgårdens sommarcafé.

27. Få lite syre i benen. Ta en skön promenad runt Gärdet och rensa huvudet från pluggandet. Stockholm är en utmärkt arena för dig som gillar att gå. Prova gärna asfalten på Strandvägen, Norr Mälarstrand eller Bergsunds strand för att få lite puls. Eller ta dig ut till Djurgården, Hagaparken, Lilljansskogen eller Årstaviken för att insupa lite fågelsång och talldoft.

28. Lek turist för en dag. Besök några av turisternas favoritattraktioner: Globen, Skansen, Grönan, Vasamuseet, Cosmonova, Storkyrkan och Tom Tits Experiment i Södertälje.

29. Ett gott skratt… Stockholms största stand up comedy klubb Syster O Bror ligger på KTH Campus på Valhallavägen. Där är det fri entré för studenter.

30. Fyll på batterierna med lite skön kultur. Kulturhuset är ett arkitektoniskt spännande multikulturhus i Stockholms City med gallerier, scener, butiker, kaféer och restauranger. Här händer det alltid något spännande. Gå hit ofta.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2011-09-16