Till innehåll på sidan

KTH Kista, med fokus på IT

Vid KTH Kista erbjuds utbildning och forskning inom alla de områden som utgör dagens informationssamhälle.

Klicka på bilden för att panorera campus

KTH Kista

En kvart från Stockholm central ligger KTH Kista. Här läser 1 200 studenter program inom IT. Eftersom alla KTH Kistas utbildningar och den forskning som görs här är inom IT-området, skapas en stark sammanhållning och ett utbyte mellan skolans studenter och forskare.

Kista kallas ibland Sveriges Silicon Valley, här finns internationella teknikföretag som Ericsson, IBM och Microsoft, men också ett myller av spännande startup-företag. KTH samarbetar med många av dessa företag vilket gör att du får bra möjlighet att komma i kontakt med näringslivet under dina studier. I Kista ligger också Stockholms universitets utbildningar inom data- och systemvetenskap.

På campus Kista finns föreläsningssalar och grupprum att studera i, och ett mentorspace där studenter i verkstaden delar kunskap, verktyg och testar idéer. Den lokala delen av KTH:s studentkår, INsektionen, arrangerar sociala aktiviteter som mottagning för nya studenter, pubar och fester.

Kontakt

Adress: Electrum, Kistagången 16, KTH Kista i Google Maps

Zubair, Michaela och Johanna läser på KTH Kista och har bra kunskap om alla KTH:s utbildningar. De svarar gärna på dina frågor.

KTH Kista

Om du väljer att plugga på KTH kommer dina studier koncentreras till ett av fem campus. Lär känna KTH Kista.

Sladdar och maksiner.
Studenter som pluggar ihop på KTH Kista