Mottagningen

Du som blir antagen till en utbildning på KTH börjar med ett par förberedande veckor i augusti - mottagningen. Mottagningen går ut på att ge dig som är ny på KTH en så bra start på din utbildning som möjligt.

Under de två första veckorna ges du möjlighet att gå en mattekurs, då du repeterar det viktiga från gymnasiet, så att du har en bra grund när kurserna drar igång. Satsa på att utnyttja denna extraundervisning, det brukar löna sig!

Lär känna dina nya studiekamrater

Du som är ny student på KTH kommer att bli inbjuden till informationsmöten och fester för att lära känna dina studiekamrater. Du får veta mer om hur det är att läsa på KTH och vad studentlivet erbjuder dig. Du kommer också lära känna studenter i högre årskurser, som sedan kommer att hjälpa dig när du undrar något, både under mottagningen och i framtiden.

Mottagningen är frivillig

Det är frivilligt att vara med på mottagningen! Den brukar dock vara mycket uppskattad och är gjord för att underlätta för dig som nybliven student. Många studenter säger att det var deras bästa tid på KTH. Mottagningen är också ett bra tillfälle att knyta många kontakter, och ofta är det dem man lärde känna under dessa första veckor som man sedan pluggar och labbar med.

Det är de olika programmens sektioner (studentorganisationer) som håller många av händelserna under mottagningen. Därför ser delar av den olika ut beroende på vilket program du ska gå. Mer information om sektionerna hittar du på Kårens hemsida.

THS - Tekniska Högskolans Studentkår

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2018-08-29