Till innehåll på sidan

Mottagningssamordnare berättar

Johan Hamredahl är mottagningssamordnare på THS, Tekniska högskolans studentkår. Här berättar han mer om vad mottagningsveckorna på KTH innebär.

Studenter pluggar tillsammans på borggården.

Intervju med mottagningssamordnare

Johan Hamredahl är mottagningssamordnare på THS, Tekniska högskolans studentkår och berättar om mottagningsveckorna på KTH.

Vad händer under de första veckorna på KTH?

– Efter uppropet kommer två veckor av mottagning. Mottagningen är fylld med aktiviteter för att du som ny student ska ha tillfälle att lära känna både dina kurskamrater och KTH. Det är fester, föreläsningar, företagskontakt, lekar och mycket mer. Allt är frivilligt, och om du känner att du inte hinner eller orkar så kan du alltid skippa någon aktivitet eller dag och hoppa med igen senare.

– Nära 1000 studenter arbetar hårt för att alla nyantagna ska få en så bra start på sin studie­tid som möjligt!

Alla nya studenter blir indelade i sektioner, vad innebär det?

– Varje program på KTH tillhör en sektion inom Tekniska högskolans studentkår (THS). Dessa sektioner har egna lokaler där man som student kan sitta och plugga, värma sin mat­ låda, eller umgås med kompisar.

– Sektionerna är också ett sätt att kunna påverka sin utbildning, då dom bedriver studiebevakning genom sina studienämnder. Studienämnderna arbetar hårt för att göra ut­ bildningarna på KTH så bra som möjligt, och tar gärna emot feedback gällande kurser och programmet i sin helhet.

Finns det något studentliv i Stockholm?

– Det finns otroligt mycket studentliv i Stockholm, och speciellt på KTH! Varje sektion har sitt eget studentliv, med t.ex. fester, musikproduktion, pysselkvällar, företags­ event, idrottsföreningar, resor, spex och mer än som kan räknas upp här.

Läs mer

Läs mer om studentlivet på KTH på THS webb

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-13