Till innehåll på sidan

Sport och träning för dig som är student

Om du är intresserad av sport och träning finns en mängd alternativ för dig som KTH-student. Alla våra studieorter erbjuder olika former av aktiviteter. Längre ner finner du några exempel.

Tekniska Högskolan Studentkår har flera föreningar som sysslar med idrottsaktiviteter. Ta kontakt med Kåren och hör dig för om det finns någon förening för just den aktivitet du är intresserad av. Om det inte finns ännu är du kanske den rätta att starta upp en sådan verksamhet!

KTH Campus

På KTH Campus på Valhallavägen finns KTH-Hallen , där du kan välja mellan olika träningsformer: spinning, boxing, aerobics, dans, volleyboll, styrketräning m m.

Om du är intresserad av att löpträna, cykla mountainbike eller helt enkelt bara vill komma ut i skog och mark finns flera parker i Stockholm. KTH Campus ligger alldeles intill Lill-Jansskogen och det lummiga Djurgården. Bara en hållplats bort med tunnelbanan finner du Hagaparken.

Östermalms IP  alldeles intill KTH Campus finns möjlighet att vässa skridskotekniken inför långfärdsskridskosäsongen.

KTH Flemingsberg

Som student i Flemingsberg kan du välja mellan att träna vid någon av träningsanläggningarna som erbjuder styrke- och gruppträning till studentpriser.

10 minuter från Flemingsberg station finns Visättra sportcenter  – Storstockholms största idrottsanläggning. På anläggningen finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, tennisplan, boule-plan, frisbeebana, BMX-anläggning och minigolf med mera.

Naturreservatet Flemingsbergsskogen ligger i nära anslutning till Visättra Sportcenter. I naturreservatet kan man lyssna på naturen och dess tystnad i ett storstadsområde.

Flottsbro friluftsområde ligger i Flemingsbergs kommundel. Flottsbro är känt för sin alpina skidbacke vintertid. Bad, stuguthyrning, camping och mountainbikebanor sommartid.

KTH Kista

I Kista, i anslutning till KTH:s campus, finns flera gym som bl a erbjuder spinning, aerobics och bodypump, förutom traditionell styrketräning.

För den som är intresserad av bollsporter finns hallar där du kan spela t ex innebandy och volleyboll. Om du gillar att bada så finns ett äventyrsbad i Husby , bara några minuter från Kista.

Löpträning kan du också få på löparbanorna på Kista idrottsplats eller om du ger dig iväg på en löparrunda i något av de grönområden som angränsar. 10 minuter från Kista hittar du Ulriksdals golfbana .

KTH Södertälje

Det pratas sport överallt i Södertälje. Staden har fostrat en rad idrottsprofiler av världsklass och här finns lag i de högsta divisionerna i flera idrotter. På flera av anläggningarna i kommunen har du förmånliga studentrabatter.

På campusområdet finns Idrottshallen, som är helt nyrenoverad. Här disponerar studentkåren flera tider i veckan för t.ex. basket, innebandy, fotboll, badminton. Är du inne på simning och äventyrsbad så är Sydpoolen kanske något för dig. På Aerobickompaniet kan du välja mellan 36 olika pass i veckan, och World Class Gym är ett nyöppnat gym ett stenkast från campus.

Det finns även en hel del andra möjligheter exempelvis flera golfbanor (18 hål), motionsspår, kanotstadium, ridhus, skidbacke, bangolf, Go-cart m m.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-03-03