Till innehåll på sidan

Sport och träning för dig som student

Om du är intresserad av sport och träning finns en mängd alternativ för dig som KTH-student. Alla våra studieorter erbjuder olika former av aktiviteter.

Tekniska högskolan studentkår har flera föreningar som sysslar med idrottsaktiviteter. Ta kontakt med Kåren och hör dig för om det finns någon förening för just den aktivitet du är intresserad av. Om det inte finns ännu är du kanske den rätta att starta upp en sådan verksamhet!

Läs mer på ths.kth.se

Studenterna Amanda och Celine tipsar om rolig träning

Lyssna på studenterna Amanda och Celine som i podden KTH Student delar sina bästa tips på olika roliga träningsformer.

KTH Campus

På KTH Campus på Valhallavägen finns KTH-Hallen  där du kan välja mellan olika träningsformer, bland annat spinning, boxing, aerobics, dans, volleyboll eller styrketräning.

Om du är intresserad av att löpträna, cykla mountainbike eller helt enkelt bara vill komma ut i skog och mark finns flera parker i Stockholm. KTH Campus ligger alldeles intill Lill-Jansskogen och det lummiga Djurgården. Bara en hållplats bort med tunnelbanan hittar du Hagaparken.

Östermalms IP  bredvid KTH Campus finns möjlighet att vässa skridskotekniken inför vintersäsongen.

KTH Södertälje

Det pratas sport överallt i Södertälje. Staden har fostrat en rad idrottsprofiler av världsklass och här finns lag i de högsta divisionerna i flera idrotter. På flera av anläggningarna i kommunen har du förmånliga studentrabatter.

På campusområdet finns Idrottshallen, som är helt nyrenoverad. Här disponerar studentkåren flera tider i veckan för exempelvis basket, innebandy, fotboll och badminton. Gillar du simning och äventyrsbad så är kanske Sydpoolen något för dig. Gymanläggningar finns självklart också i närheten.

Det finns även en hel del andra möjligheter, exempelvis flera golfbanor (18 hål), motionsspår, kanotstadium, ridhus, skidbacke, bangolf och Go-cart.

KTH Flemingsberg

Som student i Flemingsberg kan du träna vid någon av träningsanläggningarna som erbjuder styrke- och gruppträning till studentpriser.

Tio minuter från Flemingsberg station finns Visättra sportcenter  – Storstockholms största idrottsanläggning. På anläggningen finns bland annat bandy, hockey, fotboll, motion och terrängspår, tennisplan, bouleplan, frisbeebana, BMX-anläggning och minigolf.

Naturreservatet Flemingsbergsskogen ligger i nära anslutning till Visättra Sportcenter, en tyst och lummig oas i ett storstadsområde.

Flottsbro friluftsområde ligger också i Flemingsbergs kommun. Flottsbro är känt för sin skidbacke på vintertid. Bad, stuguthyrning, camping och mountainbikebanor finns på sommaren.

KTH Kista

I anslutning till KTH Kista finns flera gym som erbjuder pass såsom spinning, aerobics och bodypump förutom traditionell styrketräning.

För dig som är intresserad av bollsporter finns hallar där du kan spela innebandy och volleyboll. Om du gillar att bada så finns ett äventyrsbad i Husby , bara några minuter från Kista.

Löpträning kan du också få på löparbanorna på Kista idrottsplats eller om du ger dig iväg på en löparrunda i något av de grönområden som angränsar. Tio minuter från Kista hittar du Ulriksdals golfbana .

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-12-06