Till innehåll på sidan

Tekniska Högskolans Studentkår (THS)

Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer och har funnits i över 110 år. Kåren fokuserar på gemenskap, utveckling och glädje och hela året anordnas det en uppsjö av aktiviteter för alla studenter.

THS representerar KTH:s studenter i arbetet att utveckla KTH och säkerställa att utbildningarna håller högsta möjliga kvalitet. Detta genom att arbeta med tre lika viktiga huvuduppgifter:

  • Att främja studentlivet med olika sociala aktiviteter och praktiska erfarenheter som kompletterar de teoretiska utbildningarna.
  • Att utveckla kvaliteten på KTH:s utbildningar.
  • Att stärka kontakten med näringslivet och skapa kontakt med framtida arbetsgivare så att du tidigt kan bilda dig en uppfattning om vad du vill göra efter examen.

Via THS anordnas allt från företagsföreläsningar, branschkvällar och workshops inom ledarskap till cocktailpartyn, pubar och filmkvällar.

Sektioner

Som student på KTH tillhör du en sektion. Sektionerna är en del av THS och drivs av studenterna själva. Sektionen är din närmsta ingång till THS och finns till för att främja det sociala studentlivet, utveckla utbildningens kvalitet och stärka kontakten med näringslivet för just din utbildning eller det ämnesområdet du studerar inom.

Läs mer om sektioner på THS hemsida

Föreningar

Många studenter väljer att engagera sig inom de många olika studentföreningar som finns. Det finns föreningar inom ett stort antal olika områden, bland annat teknik, hållbarhet och framträdanden såsom kör, spex, dj och orkester. Det finns också ett flertal idrottsföreningar samt Sveriges största karneval – Quarnevalen.

Läs mer om föreningar på THS hemsida

Porträttbild på student Aleks

Det finns många föreningar att engagera sig i

"Att KTH inte har ett studentliv är en så stor myt tycker jag. Finns hur många föreningar som helst att vara med i." Läs Aleks tankar om alla föreningar och organisationer hon varit med i under sin 4,5 år på KTH.

Fasad av THS kårhus

THS - Tekniska Högskolans Studentkår 

För mer information om vad THS kan göra för dig som student, hur du blir medlem eller hur du engagerar dig besök THS hemsida.