Till innehåll på sidan

Tekniska Högskolans Studentkår (THS)

Tekniska Högskolans Studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer och har funnits i över 110 år. Kåren fokuserar på gemenskap, utveckling och glädje och hela året anordnas det en uppsjö av aktiviteter för alla studenter.

Sveriges största studentkår för teknologer

THS representerar KTH:s studenter i arbetet att utveckla KTH och säkerställa att utbildningarna håller högsta möjliga kvalitet.

Sektioner

Som student på KTH tillhör du en sektion. Sektionerna är en del av THS och drivs av studenterna själva. Sektionen är din närmsta ingång till THS och finns till för att främja det sociala studentlivet, utveckla utbildningens kvalitet och stärka kontakten med näringslivet för just din utbildning eller det ämnesområdet du studerar inom.

Läs mer om sektioner (THS hemsida)

Föreningar

Många studenter väljer att engagera sig inom de många olika studentföreningar som finns. Det finns föreningar inom ett stort antal olika områden, bland annat teknik, hållbarhet och framträdanden såsom kör, spex, dj och orkester. Det finns också ett flertal idrottsföreningar samt Sveriges största karneval – Quarnevalen.

Läs mer om föreningar (THS hemsida)

Event under året på KTH 

Under året händer mycket inom studentlivet på KTH. Genom THS och olika kårföreningar anordnas många olika evenemang och aktiviteter varje år. Du kan vara med på till exempel pubar, sportevenemang, spex och jobbmässor.

Nedan listar vi några exempel på evenemang som återkommer varje år. På THS hemsida kan du se kalender och läsa mer om allt som händer på KTH.

Läs mer om event (THS hemsida)

Tentapubar

Efter varje tentaperiod anordnas tentapubar för att fira att tentorna är skrivna. På tentapubarna är hela kårhuset Nymble på KTH Campus öppet, med flera dansgolv och olika barer öppna. Tentapubar hålls också på flera olika sektioner.

Studenter som spelar i en teater på en scen

Spex

Varje år anordnas en rad olika interaktiva musikaliska teatrar på KTH, som kallas spex. Kårspexet är det största av alla som anordnas, med studenter från olika utbildningar i alla åldrar. Spex visas bl a på teatrar runtom i Stockholm.

Armada

Armada är Skandinaviens största karriärmässa och arrangeras av THS. Varje år besöker över 12 000 av Sveriges ingenjörs- och arkitektstudenter mässan för att träffa sina framtida arbetsgivare. Mässan är ett tvådagarsevenemang med företag från hela världen och äger rum på KTH Campus.

En student som åker i en gemmaldags bil med en mekanisk häst framför

Quarnevalen

Varje år arrangeras en karneval av studenter på KTH, som också är norra europas största studentevenemang. Var tredje år så anordnas Quarnevalen, där studenter går i ett tåg genom Stockholms gator, och åren däremellan arrangeras det Squvalp som är en vattenkarneval i centrala Stockholm.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2022-07-05