Till innehåll på sidan

Tekniska högskolans studentkår (THS) och studentmottagningen

Under dina första veckor på KTH anordnas mottagningen för dig som nyantagen. Den finns till för att du ska lära känna dina kurskamrater, din studentkår, THS och KTH.

Studenter hälsar välkommen.

Mottagningen

Under de första veckorna på KTH anordnas mottagningen för nyantagna studenter. Här lär du känna dina kurskamrater och får goda förutsättningar för ett bra studie- och studentliv på KTH. Du ges också möjlighet att gå en introduktionskurs i matte där du repeterar det viktiga från gymnasiet, så att du har en bra grund när kurserna drar igång. Vi rekommenderar att utnyttja denna extraundervisning, det brukar löna sig!

Under mottagningen blir du inbjuden till fester och informationsmöten för att lära känna dina nya studiekamrater. Du får veta mer om hur det är att läsa på KTH och vad studentlivet erbjuder dig. Dessutom kan du lära känna studenter i högre årskurser, som sedan kan hjälpa dig när du undrar över något, både under mottagningen och i framtiden.

Det är frivilligt att vara med på mottagningen, men den brukar vara mycket uppskattad och är gjord för att underlätta för dig som nybliven student. Många studenter säger att det var deras bästa tid på KTH. Mottagningen är också ett bra tillfälle att knyta kontakter, och ofta är det dem man lärde känna under dessa första veckor som man sedan pluggar och labbar med.

Läs intervju med Johan, studentmottagningssamordnare

Porträttbild på student Aleks

Det finns många föreningar att engagera sig i

"Att KTH inte har ett studentliv är en så stor myt tycker jag. Finns hur många föreningar som helst att vara med i." Läs Aleks tankar om alla föreningar och organisationer hon varit med i under sin 4,5 år på KTH.

Studentkåren THS

Tekniska högskolans studentkår (THS) är Sveriges största studentkår för teknologer och har funnits i över 100 år. Kåren fokuserar på gemenskap, utveckling och glädje och hela året anordnas det en uppsjö av aktiviteter för alla studenter.

THS representerar KTH:s studenter i arbetet att utveckla KTH och säkerställa att utbildningarna håller högsta möjliga kvalitet. Detta genom att arbeta med tre lika viktiga huvuduppgifter:

  • Att främja studentlivet med olika sociala aktiviteter och praktiska erfarenheter som kompletterar de teoretiska utbildningarna.
  • Att utveckla kvaliteten på KTH:s utbildningar.
  • Att stärka kontakten med näringslivet och skapa kontakt med framtida arbetsgivare så att du tidigt kan bilda dig en uppfattning om vad du vill göra efter examen.

Via THS anordnas allt från företagsföreläsningar, branschkvällar, workshops inom ledarskap till cocktailpartyn, pubar och filmkvällar. Många studenter väljer att engagera sig inom de många olika studentföreningar som finns. Du kan sysselsätta dig med allt från att rida till att sjunga i kör, dyka, fota och mycket mer. Det finns också ett flertal teatersällskap och idrottsföreningar samt Sveriges största parad – Quarnevalen.

För mer information om vad THS kan göra för dig som student, hur du blir medlem eller hur du engagerar dig besök ths.kth.se