Till innehåll på sidan

Teknik och lärande

KTH:s lärarutbildningar ger dig de allra bästa förutsättningarna att bli en inspirerande pedagog och kommunikatör i både skolan och näringslivet. Utbildningarna kombinerar teori med praktik på skolor och i andra undervisningsmiljöer. Du kommer att lära dig hur du hjälper andra att lära, samtidigt som du också får en civilingenjörsexamen och/eller ämneslärarexamen, beroende på vilken utbildning du väljer.

Framtidens pedagoger

Just nu görs stora satsningar i Sverige på läraryrket inom teknik och naturvetenskap och det finns en enorm efterfrågan på analytiska lärare med hög teknisk ämneskompetens. Samtidigt har näringslivet insett värdet av tekniskt skolade kommunikatörer och pedagoger för problemlösning och kunskapsöverföring, vilket gör dig efterfrågad även utanför skolans värld.

KTH:s utbildningar passar dig som vill och tycker om att leda, lära ut och inspirera unga. Det är ett socialt yrke som är både kreativt, omväxlande och medför ett stort ansvar. Vill du vara med och påverka framtiden kan läraryrket vara något för dig.

Utbildningar inom ämnesområdet

Ställ frågor till KTH-studenter 

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-07-02
Arkitektur, samhällsbyggnad och byggteknik
Elektroteknik, teknisk fysik och tillämpad matematik
Energi och miljö
Industriell ekonomi och teknik
IT och datateknik
Kemi- och bioteknik
Maskinteknik, farkostteknik och produktframtagning
Materialvetenskap
Medicinsk teknik
Teknik och lärande
Öppen ingång och behörighetsgivande utbildningar