KTH Södertälje - fokus på hållbar produktion

Södertälje är ett starkt industriellt fäste i Sverige som har en lång historik av framstående företag. Här finns både världsledande produktutveckling och produktion som genererar stora värden för Sverige.

Nya lokaler 2017!

Det pågår en stor satsning på KTH Södertälje med bland annat nya utbildningar och uppbyggnad av en forskningsmiljö i ännu närmare samverkan med regionens industri och företag. Kring mitten av 2017 kommer därför KTH Södertäljes verksamhet att flytta till nya verksamhetsanpassade lokaler i Södertäljes norra stadskärna. Här skapas ett dynamiskt campus med plats för värdeskapande möten och mångfald i ett flexibelt sammanhang som välkomnar, inspirerar, inkluderar och utmanar.

KTH i Södertälje erbjuder utbildningar med fokus kring hållbar produktion med ämnesområden som exempelvis logistik, systemkunskap, processutveckling, optimering, kvalitetsförbättring, konstruktion och produktutveckling. Utbildningarna har stark koppling till näringslivet och studenterna har kontinuerlig kontakt med företag såsom Scania och AstraZeneca under sina studieår. Det leder naturligt till mycket goda förutsättningar för framtida anställningar för våra färdiga ingenjörer. Studenter som läser i Södertälje har mycket god chans att hyra en studentlägenhet redan från studiestart.

Under närmaste framtiden kommer en ny forskningsmiljö att byggas upp inom forskningsområdena strategiskt underhåll, produktionslogistik och produktionsledning, vilka tillsammans ska bidra till en hållbar industri.

Karta och adress

KTH Södertälje i Google Maps
Mariekällgatan 3, 151 81 Södertälje

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Till sidans topp