Till innehåll på sidan

Därför ska du välja KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

1. Oändliga valmöjligheter

Bredden på KTH:s utbildningar gör att du, efter examen, kan välja att arbeta inom många olika områden och på en mängd olika företag, organisationer och myndigheter. Det kommer att göra din karriär spännande och varierande.

3. Ett tryggt val

KTH:s utbildningar gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden och du kan räkna med att få ett välbetalt arbete med goda karriärmöjligheter efter examen.

4. Lös problem på nya sätt

På KTH blir du en kreativ problemlösare och lär dig att hitta olika lösningar snabbt – både på egen hand och tillsammans med andra människor. Så att du på ett innovativt sätt kan bidra till att ta fram framtidens läkemedel, driva kreativa start-ups, konstruera broar eller hitta innovativa lösningar kring klimatförändringar.

Grafisk illustration över KTH campus.

5. Utveckla morgondagens samhälle

Vill du bidra till en hållbar samhällsutveckling eller hjälpa människor i vardagen? Med en examen från KTH har du möjlighet till meningsfulla arbetsuppgifter där du kan vara med att göra skillnad.

6. Bo i Sveriges största studentstad

Stockholm är Sveriges hjärta för näringsliv och innovation. Via samarbeten, projekt, och föreläsare kommer du tidigt i kontakt med potentiella framtida arbetsgivare. På KTH får du dessutom ett rikt studentliv och allt som huvudstaden har att erbjuda.

7. Få världen som din arbetsplats

KTH är högt rankat internationellt och har samarbeten med 250 av världens bästa tekniska universitet. Mer än hälften av de nyexaminerade från KTH har studerat utomlands vilket ger stora möjligheter till en internationell karriär.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-02-25