Till innehåll på sidan

Profilera din utbildning mot hållbar utveckling

Genom att välja en utbildning på KTH får du stora möjligheter att efter examen jobba med att utveckla framtidens samhälle i en hållbar riktning. På KTH träffar du engagerade studenter och lärare som tillsammans med dig vill driva utvecklingen framåt för en hållbar framtid.

Utveckling av ny teknik påverkar oss på en mängd olika sätt – det förändrar våra samhällen, hur vi lever, umgås, bor, reser och konsumerar. Med en examen från KTH kommer du att jobba med att utveckla och påverka framtidens hållbara samhälle.

Ett av KTH:s viktigaste mål är att alla studenter som tar examen från KTH har aktuell kunskap och verktyg för att förändra samhället i en hållbar riktning. Därför är hållbar utveckling integrerat i alla våra utbildningsprogram.

Genom Jämförelseverktyget nedan kan du jämföra vilka av de globala målen för hållbar utveckling  som är mest centrala i KTH:s olika utbildningsprogram.

Jämför KTH:s utbildningar

Du kan även få en tydlig hållbarhetsprofil på din utbildning genom att:

Välja ett utbildningsprogram och kurser med hållbarhetsprofil i fokus

Välja examen och projektarbete med hållbarhetsprofil

Engagera dig i projekt och föreningar som drivs av studenter

KTH bland världens femtio bästa inom hållbar utveckling

KTH rankas på plats 41 i världen i en mätning som baseras på de globala hållbarhetsmålen. I rankingen, Times Higher Education Impact Rankings 2021, deltar totalt 1001 universitet.

Karta över FN:s 17 globala mål
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-04-22