Till innehåll på sidan

Information om covid-19 för framtida studenter

Vad roligt att du funderar på att söka en utbildning på KTH! På grund av pandemins oförutsägbarhet vet vi ännu inte exakt hur utbildningen vid KTH kommer att genomföras den kommande höstterminen. Du kan dock försäkra dig om att vi kommer att kunna leverera en säker studiemiljö. Här kan du läsa hur pandemin påverkat KTH hittills och hur studier på KTH ser ut just nu.

Hur ser utbildningen på KTH ut just nu?

Vårt mål under denna pandemi har varit att hålla våra studenter säkra samtidigt som vi fortsätter att erbjuda högkvalitativ utbildning. För att lyckas med detta har vi kontinuerligt utvecklat och utvärderat utbildnings- och examinationsformer. Under det senaste året har vi kombinerat utbildning på campus med digital undervisning. Under höstterminen 2020 prioriterades också alla nyantagna studenter att ha sin utbildning på campus för att få en smidig start på KTH och en möjlighet att lära känna sina klasskamrater.

Under vårterminen 2021 fortsätter vi med digital undervisning och har vissa moment på campus såsom labbar. Även om det rekommenderas att studera hemifrån är KTH:s campus öppet för dem som behöver det med begränsade öppettider. Studenthälsovården, som erbjuder företagssköterska, psykolog och kurator, har varit tillgänglig som vanligt men övergått till telefonmöten i stället för fysiska besök.

På nedan länkar kan du läsa mer om hur KTH anpassas under covid-19.

Vårterminen 2021 under covid-19

Läs mer om KTH under covid-19

Student får hjälp av KTH-anställd

Har du frågor om studier?

Undrar du något inför att du ska söka en utbildning på KTH? Nedan hittar du kontaktinformation till bland annat studievägledare och antagningen.

Porträttbilder på studenterna Maisha och Jonathan

Kontakta en KTH-student

Missa inte att du kan ställa frågor till KTH-studenter. De kan svara på frågor om sin utbildning, studentlivet eller att bo i Stockholm.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!
Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2021-01-18