Till innehåll på sidan

Intervju med lärare

En av fördelarna med att studera vid ett forskningsintensivt universitet som KTH är just detta; att de som undervisar är mycket kunniga på sitt ämne och ofta befinner sig i frontlinjen inom forskningen. På varje utbildnings sida hittar du en intervju med lärare från programmet, och på denna sida kan du läsa några av dessa.

Föreläsare i forskningens framkant

De som du kommer att ha mest kontakt med bland personalen på KTH är dina lärare. De flesta som föreläser och examinerar på KTH bedriver också aktiv forskning inom sitt område. 

På mindre lektioner och övningar kommer du att komma i kontakt med doktorander. Det är doktoranderna som håller i övningarna. De läser en forskarutbildning och håller på med sin doktorsavhandling inom något område, och det var inte särskilt många år sedan de själva var studenter.

David Broman och Ulrica Edlund

– Vi arbetar konstant med att förbättra vårt avtryck på miljön och reflekterar över frågor som ”Hur gör vi morgondagens processer mer hållbara?”.

Nils Rodell

– Vi forskar och tillverkar i nano- och mikroskala och stödjer hela kedjan från utbildning, forskning och utveckling till prototyper och produktion.

Joakim Lilliesköld

– Ingenjörsyrket är väldigt socialt och handlar mycket om teamwork, att dra nytta av varandras olika kompetenser och att lösa problem tillsammans.

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-18