Till innehåll på sidan

Bästa tipsen för att klara studierna

Det är viktigt för självförtroendet att verkligen hänga med redan från första terminen. De kunskaper du skaffar dig under den första tiden ligger dessutom ofta till grund för undervisningen i högre årskurser. För att du lättare ska kunna hänga med i undervisningen vill vi ge dig några goda råd inför dina högskolestudier.

Studenter som pluggar tillsammans i KTH Bibliotek

Förbered dig innan du börjar

KTH erbjuder distanskurser i matematik, fysik och programmering under sommaren för dig som vill känna dig extra förberedd och fräscha upp dina kunskaper.

Mer om förberedande introduktionskurser

Sänk kraven på dig själv och fråga andra om hjälp

Du kommer att upptäcka att på KTH pluggar man tillsammans och hjälper varandra.

Läs på om ämnet före föreläsningarna

Annars är risken att du inte förstår vad föreläsaren pratar om.

Läs på rätt sätt

Facklitteratur är inte skönlitteratur, du behöver inte läsa allt och inte i kronologisk ordning. Läs sammanfattningar och lär dig ta ut det viktiga.

Boka handledning på KTH Biblioteket

Låt studierna ta den tid de kräver

Räkna med att föreläsningar, grupparbeten och självstudier kommer att ta ungefär 40 timmar i veckan. Prioritera studierna framför extrajobb eller andra engagemang.

Förbättra din studieteknik

Om du känner ett behov av att förbättra din studieteknik kan du alltid vända dig till KTH:s studievägledare. De kan hjälpa dig att hitta en studieteknik som passar just dig. Dessutom erbjuds alla nyantagna studenter på grundnivå en föreläsning inom studieteknik. Det anordnas även lunchseminarium och kvällsseminarium inom studieteknik. Datum för dessa tillfällen finner du i kalendern för studieteknik .

Mer om hur du kan förbättra din studieteknik

Innehållsansvarig:KTH:s studentrekrytering
Tillhör: Utbildning
Senast ändrad: 2020-11-20