Tekniskt basår, termin 2 30 fup

Tekniskt basår, termin 2, 30 fup är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och du tränas både i problemlösning, kreativt tänkande och får en bra studieteknik inför framtiden.

Om utbildningen

Examen: -
Möjlighet till utlandsstudier: Nej ​​​
Längd: 0.5 år heltid, 30 förutbildningspoäng
Plats: KTH Campus, KTH Flemingsberg, KTH Södertälje
Tillhör ämnesområdet: Öppen ingång och behörighetsgivande utbildningar

Viktiga datum

16 september 2019: Anmälan öppnar
15 oktober 2019: Anmälan stänger
10 december 2019: Antagningsbesked 1
16 december 2019: Sista svarsdag
19 december 2019: Antagningsbesked 2
Början av januari 2020: Obligatoriskt upprop
Början av januari 2020: Programstart

Tekniskt basår, termin 2 30 fup

Tekniskt basår, termin 2, 30 fup* är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och alla kurser utgår från gymnasiets kursplaner, men skiljer sig genom att studietakten är betydligt högre. Förutom den schemalagda undervisningen, i form av föreläsningar, övningar och laborationer, krävs mycket självstudier och stort eget ansvar. Det gäller alla utbildningar på KTH. Genom Tekniskt bastermin skaffar du dig en bra studieteknik för kommande studier och du tränar dig även på problemlösning och utvecklar ditt kreativa tänkande.

Utbildningen startar HT 2019 på KTH Flemingsberg och VT 2020 på KTH Campus, KTH Flemingsberg och KTH Södertälje. Under en termin läser du motsvarande Matematik 4 och Fysik 2. Behörig är du som, förutom grundläggande behörighet, har Matematik 3b alternativt Matematik 3c/Matematik C, Kemi 1/Kemi A och Fysik 1a alternativt Fysik 1b1/ Fysik A med lägst betyget E eller Godkänt.

Platsantalet på Tekniskt basår, termin 2, baseras på hur många studenter som slutar på Tekniskt basår under första terminen. Antalet studenter som antas till Tekniskt basår, termin 2 varierar därför från år till år.

Kurser

Garantiplats

Under vårterminen söker du till den utbildning som du vill studera vidare på inom KTH. Om du klarat basterminens kurser är du garanterad en plats på någon av KTH:s civil- eller högskoleingenjörsutbildningar, via en så kallad garantiplats. Du är däremot inte garanterad en plats på ditt förstahandsval, då övergången till en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning sker genom urval och är beroende av dina studieresultat från basåret. Observera att uppnådda studiepoäng på Tekniskt bastermin inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

  • Tekniskt basår, termin 2 30 fup Flemingsberg, antagning höst och vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 fup Stockholm, antagning endast vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 fup Södertälje, antagning endast vår

Läs mer om garantiplats

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Ställ frågor till en KTH-student

*) fup är en förkortning för förutbildningspoäng, programmet ger inte högskolepoäng (hp)​​​​​

Så här söker du till KTH

Här är en beskrivning av hur du, steg för steg, gör för att söka till KTH och information om hur processen ser ut.

Därför KTH

Välkommen till KTH. Här nämner vi några orsaker till varför vi tycker du ska välja att studera hos oss på KTH.

Prenumerera på KTH

Du kan via våra nyhetsbrev få viktig och aktuell information kring bland annat den utbildning du är intresserad av.