Tekniskt basår, termin 2 30 hp

Tekniskt basår, termin 2, 30 hp är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och du tränas både i problemlösning, kreativt tänkande och får en bra studieteknik inför framtiden.

Examen: -
Möjlighet till utlandsstudier: Ja. Information om utlandsstudier​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Längd: 0.5 år heltid, 30 högskolepoäng
Plats: KTH Campus, KTH Flemingsberg, KTH Södertälje
Tillhör ämnesområdet: Öppen ingång och behörighetsgivande utbildningar​​​​​​​

Särskild behörighet: Matematik 3b alternativt Matematik 3c/Matematik C, Kemi 1/Kemi A och Fysik 1a alternativt Fysik 1b1 + 1b2/ Fysik A med lägst betyget E eller Godkänt.
Mer om behörighet

Statistik HT-17:
KTH Flemingsberg: BI: 18.10, BII: 17.67, HP: 1.20

Statistik VT-18:
KTH Campus: BI: 19.84, BII: 18.85, HP: 1.45
KTH Flemingsberg: BI: 18.39, BII: 18.07, HP: 1.35
KTH Södertälje: BI: 16.72, BII: 16.56, HP: 1.20

• BI:sökanden med gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII:sökanden med gymnasiebetyg med komplettering
  • BF: sökanden med studieomdömen från folkhögskola
  • HP:sökanden med resultat från högskoleprov
  • SA: sökanden som skickat in sen anmälan

Läs mer om andra urvalsgrupper

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
KTH Campus: 08-790 6198
KTH Flemingsberg: 08-790 9760
KTH Södertälje: 08-790 9449, service-hpu@kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
​​​​​​​Fråga oss om studier​​​​​​​

Tekniskt basår, termin 2 30 hp

Tekniskt basår, termin 2, 30 hp är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och alla kurser utgår från gymnasiets kursplaner, men skiljer sig genom att studietakten är betydligt högre. Förutom den schemalagda undervisningen, i form av föreläsningar, övningar och laborationer, krävs mycket självstudier och stort eget ansvar. Det gäller alla utbildningar på KTH. Genom Tekniskt bastermin skaffar du dig en bra studieteknik för kommande studier och du tränar dig även på problemlösning och utvecklar ditt kreativa tänkande.

Utbildningen startar HT 2018 på KTH Flemingsberg och VT 2019 på KTH Campus, KTH Flemingsberg och KTH Södertälje. Under en termin läser du motsvarande Matematik 4 och Fysik 2. Behörig är du som, förutom grundläggande behörighet, har Matematik 3b alternativt Matematik 3c/Matematik C, Kemi 1/Kemi A och Fysik 1a alternativt Fysik 1b1 + 1b2/ Fysik A med lägst betyget E eller Godkänt.

Platsantalet på Tekniskt basår, termin 2, baseras på hur många studenter som slutar på Tekniskt basår under första terminen. Antalet studenter som antas till Tekniskt basår, termin 2 varierar därför från år till år.

Garantiplats

Under vårterminen söker du till den utbildning som du vill studera vidare på inom KTH. Om du klarat basterminens kurser är du garanterad en plats på någon av KTH:s civil- eller högskoleingenjörsutbildningar, via en så kallad garantiplats. Du är däremot inte garanterad en plats på ditt förstahandsval, då övergången till en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning sker genom urval och är beroende av dina studieresultat från basåret. Observera att uppnådda studiepoäng på Tekniskt bastermin inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

• Tekniskt basår, termin 2 30 hp Flemingsberg, antagning höst och vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 hp Stockholm, antagning endast vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 hp Södertälje, antagning endast vår

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Fråga en student

​​​​​​Ändringar kan ske i programmet.

Få aktuell information om utbildningsprogrammet och en inblick i livet som student direkt till din mail.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!