Tekniskt basår, termin 2 30 hp

Tekniskt basår, termin 2, 30 hp är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och du tränas både i problemlösning, kreativt tänkande och får en bra studieteknik inför framtiden.

15 september 2017: Anmälan öppnar
16 oktober 2017: Anmälan stänger
8 december 2017: Antagningsbesked 1
19 december 2017: Sista svarsdag
27 december 2017: Antagningbesked 2
Början av januari 2018: Obligatoriskt upprop
Början av januari 2018: Programstart

Anmälan stängd

Anmälan till vårterminen 2018 är stängd.

Examen: -
Möjlighet till utlandsstudier: Ja. Information om utlandsstudier​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Längd: 0.5 år heltid, 30 högskolepoäng
Plats: KTH Campus, KTH Flemingsberg, KTH Södertälje
Tillhör ämnesområdet: Öppen ingång och behörighetsgivande utbildningar​​​​​​​

Särskild behörighet: Matematik 3b alternativt Matematik 3c/Matematik C, Kemi 1/Kemi A och Fysik 1a alternativt Fysik 1b1/Fysik A med lägst betyget E eller Godkänt.
Mer om behörighet

Statistik VT-17:
KTH Campus: BI: 19.40, BIEX: 19.38, BII: 19.86, HP: 1.50
KTH Flemingsberg: BI: 18.15, BIEX: 17.94, BII: 17.55, HP: 1.35
KTH Södertälje: BI: 17.40, BIEX: 17.30, BII: 17.19, HP: 1.30
Statistik HT-16:
KTH Flemingsberg: BI: 17.50, BIEX: 17.03, BII: 16.56, HP: 1.10

• BI:sökanden med gymnasiebetyg utan komplettering
  • BII:sökanden med gymnasiebetyg med komplettering
  • BF: sökanden med studieomdömen från folkhögskola
  • HP:sökanden med resultat från högskoleprov
  • SA: sökanden som skickat in sen anmälan

Läs mer om andra urvalsgrupper

För frågor relaterade till utbildningens kursinnehåll och uppbyggnad:
KTH Campus: 08-790 6198
KTH Flemingsberg: 08-790 9760
KTH Södertälje: 08-790 9525, service-hpu@kth.se

För andra typer av frågor som behörighet, urval och frågor till KTH-studenter:
​​​​​​​Fråga oss om studier​​​​​​​

Tekniskt basår, termin 2 30 hp

Tekniskt basår, termin 2, 30 hp är en kompletteringsutbildning för dig som saknar behörighet för ingenjörsstudier. Utbildningen är skräddarsydd för fortsatta studier på KTH och alla kurser utgår från gymnasiets kursplaner, men skiljer sig genom att studietakten är betydligt högre. Förutom den schemalagda undervisningen, i form av föreläsningar, övningar och laborationer, krävs mycket självstudier och stort eget ansvar. Det gäller alla utbildningar på KTH. Genom Tekniskt bastermin skaffar du dig en bra studieteknik för kommande studier och du tränar dig även på problemlösning och utvecklar ditt kreativa tänkande.

Utbildningen startar VT 2018 på KTH Campus, KTH Flemingsberg och KTH Södertälje och HT 2018 på KTH Flemingsberg. Under en termin läser du motsvarande Matematik 4 och Fysik 2. Behörig är du som, förutom grundläggande behörighet, har Matematik 3b alternativt Matematik 3c/Matematik C, Kemi 1/Kemi A och Fysik 1a alternativt Fysik 1b1/ Fysik A med lägst betyget E eller Godkänt.

Platsantalet på Tekniskt basår, termin 2, baseras på hur många studenter som slutar på Tekniskt basår under första terminen. Antalet studenter som antas till Tekniskt basår, termin 2 varierar därför från år till år.

Garantiplats

Under vårterminen söker du till den utbildning som du vill studera vidare på inom KTH. Om du klarat basterminens kurser är du garanterad en plats på någon av KTH:s civil- eller högskoleingenjörsutbildningar, via en så kallad garantiplats. Du är däremot inte garanterad en plats på ditt förstahandsval, då övergången till en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning sker genom urval och är beroende av dina studieresultat från basåret. Observera att uppnådda studiepoäng på Tekniskt bastermin inte kan räknas in i en ingenjörsexamen.

• Tekniskt basår, termin 2 30 hp Flemingsberg, antagning höst och vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 hp Stockholm, antagning endast vår
  • Tekniskt basår, termin 2 30 hp Södertälje, antagning endast vår

Studenter

Läs intervjuer och ta reda på vad studenter från utbildningen tycker om sin tid på KTH eller ställ frågor till en KTH-student. De kan besvara på frågor om kursinnehåll och studentliv eller om du har frågor kring jobbet som ingenjör.

Wanda Francis, KTH-student

KTH i sig är en utmaning men en rolig sådan där man lära känna vänner för livet. Tänk positivt så kommer allt förr eller senare bli jättebra!

Fråga en student

​​​​​​* Ändringar kan ske i programmet.

Hjälpte denna sida dig?
Tack för din åsikt!