Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

Psst, vi har ett nytt jobb till dig!

Fullstackutvecklare inom Java, nyfiken på Node.js

Vill du arbeta på ett ledande europeiskt tekniskt universitet, där innovation och kvalitet är ledord? Där din möjlighet till personlig utveckling och möjlighet att påverka är väldigt stor? Gillar du öppenhet, skratt och viljan att dela med sig, vare sig det är på  GitHub eller över en kopp kaffe? Då ska du läsa vidare.

På KTH jobbar vi med de senaste teknikerna i en kreativ avslappnad miljö. Du kommer tillhöra KTH:s utvecklingsgrupp där vi är ca 20 personer som tillsammans utvecklar universitetets centrala webbtjänster. Vi är en härlig blandning av allt från utvecklare till användbarhetsdesigners, både anstallda och konsulter, tjejer och killar som jobbar tillsammans i nya luftiga lokaler.

Du kommer driva den tekniska utvecklingen av KTH:s centrala webbpubliceringsverktyg. I jobbet ingår arkitektur, webbutvecklingen av både redaktörsgränssnittet och webbplatser, samt att vara bollplank för vår interna driftsorganisation. Publiceringsverktyget driver ca 20 av universitetets webbplatser, inklusive www.kth.se med ca 15 miljoner sidvisningar, och stödjer mer än 2000 redaktörer, så det är verkligen ett av universitetets mest centrala och kritiska IT-system. En rolig utmaning för dig som är senior Javautvecklare helt enkelt.

Teamet arbetar självständigt, och jobbar tillsammans med kunder och produktägare  fram rätt lösning för teamens utmaningar. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personlighet egenskaper i urvalet. Har du en drivkraft och positiv energi blir din vardag precis så bra som du vill ha den.

Generellt jobbar vi mer och mer, med microtjänster skrivna i Node.js och frontend-ramverk som React. Microtjänster som vi ofta integrerar in i publiceringsverktyget. Så om du vill bredda dig och lära dig om världen utanför Java, så är KTH platsen för dig.

Vi vill att du ska utvecklas, lära dig nya tekniker, och dela med dig av det du kan. För om det är något som skiljer universitetsvärlden från andra arbetsgivare så är det vår öppenhet, vi har inga affärshemligheter. Vem vet, kanske du själv en dag står på en konferens och berättar för andra om ”det där” projektet du stolt jobbar med.

Ett litet urval av våra tekniker:

• Maven
  • Spring Framework
  • Spring Security
  • SASS / Bootstrap
  • Inferno (React)
  • RESTful API:er
  • Docker (Continuous delivery)

Låter det intressant?

Läs hela annonsen, kolla att du har rätt erfarenheter och meriter  och sök tjänsten på KTH:s lediga tjänster.

Du får en guldstjärna om du sprider annonsen till någon du tror skulle passa.