Webbutveckling, systemförvaltning och design

Our take on web, social media and other tech stuff. From the people behind www.kth.se

KTH:s nya sök presenterades på Suniweb 2017

Suniweb är en webbkonferens för svenska universitet och högskolor med c:a 100 deltagare årligen. Värdskapet går runt bland alla lärosätens och i år var det Stockholms Universitet som anordnade.

Från KTH presenterade jag vårt arbete för att skapa en ny söktjänst men även Björn från KTH:s Visualiseringsstudio tillsammans med en av sina Ph. D.-studenter pratade och upp delar från sitt arbete inom VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality).

Ny söktjänst under utveckling

Mer specifikt berättade jag om vårt arbete med den kommande söktjänsten, från krav, utvärdering och urval till teknik, syfte, målsättningar och i slutändan en live demo från vår testmiljö.

Efter presentationen följde en hel del frågor och i slutet av dagen utbyttes erfarenheter inom ämnet sök bland flera universitet och höskolor.

Jag heter Niklas och arbetar som tema lead i vårt webbteam som är ansvarigt för bl.a. www.kth.se, bloggplattformar, den centrala söktjänsten, profilsidor m.m. Jag använder denna blogg för att dela med mig av information som handlar om nya projekt och system som vi utvecklar för våra användare på universitetet.