Hoppa till innehåll

Vegansk bolognese aka veckans matlådor

Det finns väldigt många olika alternativ när det kommer till mat på och vid KTH. Men det ekonomiskt bästa alternativet är såklart att laga egen mat. Jag är verkligen ingen höjdare på mat och drar mig för att fixa matlådor. Min go-to matlåda innehåller därför en rätt som är väldigt enkel och snabb att laga, nämligen vegansk bolognese. Nu får ni ta del av receptet till min life-saver. Ska tilläggas att detta även är en av mina favoriträtter då den är så god!

Det här behöver du:

 • 1 morot
 • 1 gul lök
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 burk krossade tomater
 • 1,5 dl svarta belugalinser
 • 1 dl röd quinoa
 • 4 dl vatten
 • 2 msk grönsaksfond
 • 2 msk tomatpure
 • 1 tsk sirap
 • 2 dl havrefraîche
 • salt, peppar, oregano

Så här gör du:

Hacka och fräs lök, vitlök och morötter. Tillsätt resten av ingredienserna och koka i cirka 25 minuter under lock.

Sen är det bara att äta!

//Malin