Svar på de vanligaste frågorna om KTH!

Antagningsperioden börjar imorrn (15:e mars) och jag vet att det finns många därute som är sugna på att söka till KTH. Jag är också medveten om att antagningsperioden för med sig en del ångest och nervositet, så för att lugna nerverna lite tänkte jag svara på några av de vanligaste frågorna kring en utbildning på KTH!

Fråga: Kommer jag komma in på min utbildning?

Generellt sett så skiljer sig antagningsgränserna särskilt mycket år till år på KTH. Tipset från mig är att kolla på statistiken här för att se vad antagningsgränserna varit tidigare år.

Fråga: Måste jag vara duktig på matte för att klara av KTH?

Mitt svar på frågan är att om man klarat av behörighetskraven för att komma in på KTH så är man duktig nog för att klara av matten. Bottom line är man inte från start behöver vara ett mattesnille för att klara av matten. Man måste bara vara redo att lägga ned den tid som krävs. Låt inte matten vara det som avskräcker dig från KTH eftersom det är främst ett verktyg för att kunna göra de riktigt coola sakerna.

Fråga: Måste man vara duktig på att programmera?

Nej. Många studenter på KTH har aldrig programmerat tidigare men tack vare kurskamrater, assistenter, Google och tid så klarar man oftast det där galant. Man är ju här för att lära sig!

Fråga: Har man någon fritid alls när man går på KTH?

Självklart! Det finns perioder under ens utbildning då man knappt har några schemalagda föreläsningar alls, och andra perioder då man måste sitta kvar sent för att hinna med allt. Nyckeln är att inte bli skrämd utav den stundvis höga arbetsbördan utan snarare omfamna variationen.

Fråga: Är det bara killar som går på KTH?

Nepp! Självklart beror det på vilken utbildning du väljer på KTH men av de som tar en civilingenjörsexamen så är 34% kvinnor och 66% män. På Medieteknik så brukar de siffrorna ligga på ca 50%. Med det sagt så ökar andelen kvinnor varje år och fortfarande så finns det en stor efterfrågan av kvinnliga ingenjörer på arbetsmarknaden.