Hoppa till innehåll

Frågor inför terminsstarten

Nu börjar terminsstarten närma sig. För min del känns det som en evighet sedan jag tog mina första nervösa steg in på KTH campus, samtidigt som de här tre åren har gått väldigt snabbt. Det är så många tankar som snurrar i huvudet den där första dagen. Här var några av de saker som jag undrade över inför mina första dagar.

Behöver man fixa kurslitteraturen innan första föreläsningen?
Nej, det behöver man inte. Jag går alltid på första föreläsningen innan jag  köper min kurslitteratur eftersom man då får veta hur kursen är uppbyggd. Det kan vara så att en viss kursbok enbart används senare på terminen, eller så använd en bok vid ett grupparbetet så att det räcker att köpa en gemensam bok till gruppen. Allt sådant där får du reda på vid kursens början och då kan du efter det checka in kthbok.se eller gå till Kårbokhandeln och plocka upp de böcker som behövs.

Vad ska man ha med sig de första dagarna?
Det allra viktigaste att ha med sig är legitimation inför uppropet. Sedan kan det även bra att ha med sig penna och sudd då man gör ett litet mattetest under de fösta dagarna. Du kommer få gott om information i början så det är mest att hänga med. Allt vad det kommer till mat och sådan kommer också att lösa sig.

Vad innebär mottagningen?
Mottagningen! Var ska jag börja?!?! Mottagningen är till för att välkomna dig till KTH och det då har du tid att lära känna dina kursare lite bättre. Det brukar var en väldigt rolig tid och något som man ser tillbaka till under hela sin utbildning. Den kan inkludera allt från luncher, filmstunder, sportande och kanske några sena kvällar. Allt görs i syfte att det ska vara en härlig tid och och du gör mottagningen helt på dina egna villkor.

Hur fungerar intromatten?
Intromatten är ganska mycket som det låter. Man repeterar gymnasiematten och introduceras till den KTH-matten. Det är en kurs som är till för att underlätta dina fortsatta studier och absolut inte en kurs som man behöver stressa över. Allt logistiskt som intromatten får man information om under de fösta dagarna.

Hur ska man tänka när det kommer till kläder?
Jag vet att det kan finns en del rykten om just INDEK men när det kommer till kläder är det smartast att satsa på något bekvämt. Du ska träffa massor av nya härliga människor men du i ska också hitta på roligheter som en del av mottagningen.

//Malin