Triss i instagrammare

Oktober är en fartfylld månad! En ny vloggare och tre nya instagrammare, som jag kommer att presentera i detta inlägg för er.

Under skolåret kommer ni kunna följa Aleks, Agnes och Rui i deras vardag på KTH. Instagramkontot heter, likt youtubekontot, @kthStudent. Ni når det här!

Agnes, Aleks och Rui utanför rektorsbyggnaden på KTH

Vilka är dessa tre personer och vad pluggar de? Ta det lugnt, jag har tagit reda på allt ni behöver veta om dem innan ni djupdyker i deras instagrambilder.

Aleks

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi, årskurs 3.
Ursprung: Uppvuxen i Warszawa i Polen. Har därefter bott i Linköping sen jag var 8 år.
Favoritpluggställe: Datasalarna i E-huset på Campus.
Favoritkurs: Tillämpad datalogi för att det va så kul att lära sig så många olika algoritmer för tex sortering och sökning. Kände att jag började få koll på programmering i python efter den kursen.
Om du hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle du göra: Resa för att upptäcka världen och sen starta nått eget coolt företag som kanske inte behöver vara så lönsamt men behövs och jag tycker är kul att driva.

Agnes

Utbildning: Civilingenjör Medieteknik, årskurs 2.
Ursprung: Uppvuxen i Stockholm
Favoritpluggställe: Bibliotekets södra del! Aldrig hemma! Behöver sitta med mina klassisar för att få någonting gjort för då skäms jag över att bara sitta och läsa bloggar tex.
Favoritkurs: Känns som ett klassiskt svar, men programmeringen har varit mest spännande hittills eftersom att jag aldrig tidigare vidrört det området. Började se på vardagsföremål så som kassaapparater eller en ficklampa med helt nya ögon! Tbh kändes saker mer simpla än vad jag tidigare tänkt. Lite som att avslöja ett magitrick!
Om du hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle du göra: Hmm oj ska man välja det onda eller goda spåret… Jag väljer ond denna gång! Jag hade skaffat det dyraste medlemskapet på Sturebadet, köpt en ljuvlig fastighet där jag och alla mina nära får bo och precis som Aleks startat upp massa företag som antingen får bära eller brista! Det goda alternativet får ni höra om någon annan gång.

Rui

Utbildning: Civilingenjör Industriell Ekonomi, årskurs 5.
Ursprung: Uppvuxen i Eskilstuna.
Favoritpluggställe: KTH Campus stadsbibliotek.
Favoritkurs: Industriell marknadsföring för I. Denna kurs läste vi i 1:an. Jag tyckte att det var väldigt intressant innehåll som kunde applicera i ens vardag. Man lärde sig verkligen att stimulera sitt nytänkande och kreativitet, inte bara inom marknadsföring utan inom fler områden.
Om du hade obegränsat med tid och pengar, vad skulle du göra: Jag hade uppfyllt min lista på to-do:s som bara växer varje år. En av de är att starta skolor i u-länder och följa med utvecklingen när barnen får uppfylla sina drömmar.

Spana in kontot!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!