Rensa upp i sociala mediekaoset

Nyss hamnade jag i en diskussion om hur stor inverkan ens sociala mediaflöden har på livet, hur mycket Facebook, Instagram, YouTube och Snapchat påverkar vår världsbild. Vi får så många budskap – Gör det här! Var så här!  Gör absolut inte så här! Dröm om det här! Även om det kanske ibland känns som att vi tvingas på massor av information så har vi ju faktiskt även en viss makt. Vi kan rensa upp i våra flöden, skapa variation och lyfta fram saker som inspirerar oss.

En sida som jag inspireras av är KTHs Facebooksida. Jag följer den för att påminnas om hur häftigt KTH faktiskt är och vilken potential som finns här – efter fyra år på campus blir man lätt lite hemmablind. Jag läser om spännande projekt som pågår på universiteten och känner mig lite mer taggad inför till exempel den tidiga måndagsföreläsningen. Det här är absolut inget meddelande om att gör det här! utan kanske snarare en uppmaning om att du har möjlighet att styra den information som du tar till dig och du har möjlighet att använda det för att inspireras.

Här är en video som kom upp på KTHs Facebooksida som fångade mitt intresse. Acne kanske inte är det först man kopplar KTH till, men även sådan pågår här.

//Malin