Tre Podcastintervjuer med KTH:are

Jag är en fullständig podcastfantast och lyssnar på podcasts oftare än vad som kan anses vara sunt. Oavsett om det är transportsträckor, diskning eller matlagning så letar jag fram podcastappen och trycker på play. Det är ett grymt medium för att ta in anekdoter, information eller ren underhållning samtidigt som man gör andra saker 🙂

Som på beställning så har podcasten ”Att studera” kommit ut med en intervjuserie där de under ca en halvtimma snackar med KTH-studenter från tre olika program. Det här är någonting som jag hade älskat om det fanns när jag skulle söka till KTH 2015 så missa inte denna guldchans att få en unik inblick i en KTH-students liv och tankar.

Att studera – Datateknik

I det här avsnittet intervjuas en datateknikstudent på KTH som pratar om livet på skolan, hur svår utbildningen faktiskt är och att vägen till att bli anställd på ett företag kan gå via att man hackar deras tjänst.

Att studera – Maskinteknik

Avsnitt número dos bjuder på en intervju med en maskintekniksstudent på KTH som parallellt med hennes studier också är styrelseordförande på maskintekniks sektion. Dessutom pratas det bl.a. om hur en vanlig dag ser ut, hur mycket man egentligen är på skolan, varför man ska plugga maskinteknik och hur gamla pluggvanor från gymnasiet kan behöva omvärderas när man pluggar på högskola!

Att studera – Industriell Ekonomi

Tredje avsnittet handlar om en student från Industriell Ekonomi på KTH. Det diskuteras bl.a. om varför man ska plugga ekonomi på KTH, det stora söktrycket på linjen, hur atmosfären är kring studierna och bland studenterna, om linjens öknamn ”VD-linjen” och huruvida Industriell Ekonomi faktiskt förtjänar det ryktet.

Lyssna här!

Varje avsnitt är ~ 30 minuter långt och går att spela i Acasts app också. Gör som jag och lyssna på det på dubbelfart på bussen 🙂