Häng med en student – Matilda

Vi fortsätter att se hur några en dag kan se ut hos några av de andra 13 320 helårsstudenter här på KTH (se de andra inläggen här och här).

En dag med Matilda

Matilda läser fjärde året på CINEK med teknikinriktning energisystem och hållbar utveckling. Precis som jag har hon har valt att läsa mastern som kallas hållbar kraftproduktion och därför träffas vi i vanliga fall varje dag. Den här terminen befinner sig Matilda i Singapore på en utbytestermin.

Börjar dagen tidigt med havregrynsgröt och melon till ett avsnitt av Vänner. Efter frukosten är det dags för gymmet! Vi har ett ganska slitet och litet gym nere i källaren i Prince Georges Park (där jag bor i Singapore), men det har sin charm!

Efter gymmet åkte jag till Utown, ett populärt ställe på campus där det finns mycket att göra. Jag spenderade förmiddagen vid poolen, pluggade och solade.

Till lunch fick det bli ”Laksa” som är en klar favorit här. Det är en kryddig nudelsoppa som oftast innehåller tofu, fisk och kokt ägg.

Efter föreläsningar och grupparbeten åkte jag hem för att börja packa, då jag ska spendera helgen i Hanoi. På bilden ser ni även en liten glimt av mitt rum på PGP.

Till middag blev det Chicken Ra Myun, en koreansk rätt, som jag åt i vår ”food court” på PGP. Då det kostar mellan 15-30 kr att köpa mat från en food court/canteen så lagar man sällan (läs aldrig) mat själv här. Ganska lyxigt för någon som alltid gör matlådor hemma i Sverige.

Dagen avslutades med lite mer plugg, bubble tea och smaksatt sjögräs (mitt favvo snacks).

En kommentar till “Häng med en student – Matilda”

Kommentarer inaktiverade.