Öppen Ingång – för dig som ännu inte har bestämt dig

Vad är denna mystiska utbildning Öppen Ingång för något? Det är en utbildning som ger dig möjlighet att välja inriktning först efter ett år av studier på KTH! Perfekt för de av er som vet med sig att ni vill bli civilingenjörer, men inte vet inom vilket område.

Öppen Ingång ger dig ett år av generella ingenjörskurser och en garanterad plats till en av Civilingenjörsutbildningarna på KTH från och med år två. Kurserna som du har läst under år ett kan du tillgodoräkna till din utbildning och du kan ta din examen på 5 år.

De kurser som ingår i Öppen Ingång är följande:

När du söker in till år två är du garanterad en plats på en utav KTHs utbildningar, dock är det inte säkert att du kommer in på ditt förstahandsval. Det är med dina betyg från år ett som du söker in till år två.

Många undrar om de som läser Öppen Ingång får dela i Mottagningen, och det är ett självklart ja! De nyantagna på Öppen Ingång får en egen Mottagning tillsammans med sina klasskompisar.

Det är alltså en Civilingenjörsutbildning där du får chansen att testa på generella kurser innan du väljer vilken inriktning du vill studera. Ett populärt alternativ för många av studenterna som söker till KTH!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!