Mina 4 sommarlov i Stockholm

Vi fortsätter på temat sommarlov som Malin skrev om här. Jag har hittills haft 4 sommarlov på KTH och har sett till att jag haft ett sommarjobb varje lov. Vad för jobb jag har haft har sett lite annorlunda ut från år till år. Här kommer en sammanfattning av mina sommarlov på KTH.

År 1

Jag sommarjobbade för tredje året i rad på ett träningsläger inom hästhoppning nere i Hässleholm. Som ungdomsledare tog jag hand om alla aktiviteter utanför ridbanan och hade även ansvaret för anläggningens hästar.

På stranden i Sunny Beach i Bulgarien. Lite visste jag då att jag skulle besöka hemstaden för the Bulls några år senare.

Med mina nyvunna kompisar från KTH åkte vi till Bulgarien på solsemester i en vecka. Min första resa utomlands utan familjen (med ett undantag från en klassresa i åttan).

År 2

Jag hade under året blivit antagen till Handelsbankens Studentprogram, och arbetade hos deras interna IT-support under sommaren. Första IT-relaterade jobbet för min del!

Hälsade på mina tidigare jobbkollegor från träningslägret. Vi träffades i Jönköping och åkte till Liseberg. Några veckor senare tog jag tåget ner till Falsterbo Horse Show.

Jag, Emil, Yukki och Fanny i en park utanför Berlin

I slutet av sommaren åkte jag till Berlin i en vecka med några utav mina KTH vänner. Vi testade currywurst, besökte flera fina byggnader och dansade till technomusik.

År 3

Jag inne i badrummet på kontoret i London

Fick arbeta på Handelsbankens kontor i London där jag ledde en intern utredning av ett IT-system. Otrolig häftig erfarenhet att få arbeta utomlands, speciellt eftersom jag har som mål att hitta ett arbete utanför Sverige efter examen.

Deltog i en sommarkurs i Polen via organisationen BEST. Kursen var inom spelprogrammering och jag betalade endast 500 kr för 10 dagar med boende och mat inkluderat. Jag fick vänner från hela Europa + en vän i Kanada.

År 4

Hade ett uppdrag hos Handelsbanken som rörde både IT-säkerhet och IT-arkitektur. Mina kollegor var helt underbara och jag lärde mig massor under mina arbetsveckor.

Kursdeltagarna i sommarkursen ”Luke, I’m your hacker” i Madrid

Även denna sommar deltog jag i en sommarkurs via BEST. Denna gång var det inom cybersecurity och den hölls i Madrid. Fick åter igen ett helt nytt gäng av europeiska vänner, lärde mig spanska dryckeslekar och testade på Kali Linux.

Hann klämma in två weekendresor under sommaren. En till Ukraina tillsammans med mina KTH vänner, där vi kollade på DIFs fotbollsmatch och besökte katakomberna. Den andra resan var till Prag där jag mötte upp med mina fyra vänner jag lärt känna under kursen i Madrid tidigare under sommaren.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

En kommentar till “Mina 4 sommarlov i Stockholm”