No need to worry

Det är lätt att noja inför ett nytt kapitel av sitt liv, speciellt när det kommer till en längre utbildning på KTH. Men jag är här för att säga att oron kommer att lägga sig och berätta att man istället bör vara taggad på antagligen några av de bästa och mest lärorika åren av ens liv.

Innan skolstarten sommaren 2015 kommer jag ihåg att jag var inne inne i varenda skrymsle och vrå på nätet för att få svar på alla frågor jag hade om de första veckorna på KTH.

Var äter man lunch första dagen? Kommer alla andra att vara smartare/äldre/yngre/duktigare än mig? Kommer jag att klara av detta? Är det bara plugg eller kan man ha kul?

Svar fick jag men det var först när jag började läsa den här bloggen och använda mig av Fråga en student som jag tror att jag började inse att det inte skulle löna sig att vara orolig. Trots detta så tog det ett bra tag innan jag slutade vara orolig inför tentor, matlådor och framtidsutsikter.

Det tar några veckor/månader innan man känner sig helt bekväm med att befinna sig på en teknisk högskola. Men hundratusentals studenter har varit i precis samma position som du, och klarat av det, vilket betyder att du också kan. Se KTH som ett nytt kapitel av ditt liv som du kan ta i den takt du vill.

Kom ihåg att resan till examen absolut inte behöver innefatta plugg 9-17 i fem år. Vill du engagera dig i studentlivet och skaffa kompisar och erfarenheter därifrån så är det toppen på samma sätt som det är minst lika bra att bara gå på de obligatoriska momenten, plugga hemma och extrajobba vid sidan av. Lyxen med KTH är valfriheten att göra lite vad man vill, och nu med ett år kvar av KTH är jag glad att jag vågade inse vad som funkade bäst för mig. Mitt budskap är: Noja mindre, det löser sig alltid till slut, och enjoy the ride 🙂

// Oscar