Hoppa till innehåll

Hållbart Näringsliv

Nu så här det sista året på KTH märker jag att flera börjar ta ett kliv ut i verkligheten. Vi börjar planerar för var vi ska bo när vi inte längre kan bo kvar i våra studentbostäder, vi planerar för att ta ikapp de sista släpkurerna, vi lägger tid på att lära känna företag för att se om de är några som vi vill arbeta för. Därför åkte var jag på frukostseminarium som hålls under Hållbart Näringsliv 2019 för Dagens Industri och Aktuell Hållbarhet. 

Tanken med konferensen Hållbart Näringsliv är att skapa en mötesplats där hållbarhet kan diskuteras ut ett näringslivsperspektiv. Vilka nya innovationer/affärsmodeller med fokus på hållbarhet finns? Hur ser kraven kring hållbarhet ut från investerar och kunder ut? Hur kan hållbarhet stärka konkurrenskraften och lönsamheten för ett företag?

Just det seminarium som jag gick på handlade hölls av Dustin och hade titeln ”Återvinning vs återanvändning – måste vi välja?. Där pratade företagets hållbarhetschef Henrik Lampa om de problem och möjligheter som hållbarhetsarbetet skapar inom IT-branschen. Henrik menade bland annat att en del av lösningen till problemet med utsläpp inom branschen är att ta bättre hand om de produkterna som finns på marknaden idag. Detta kan till exempel handla om att använda produkterna längre, att leasa istället för att köpa eller att återvinna komponenter från en produkt. 

//Malin