Anmälan öppnar för högskoleprovet!

Det är dags ännu en gång att anmäla sig till vårens högskoleprov.

Så varför ska man skriva högskoleprovet då? Det räcker väl gott och väl med vanliga gymnasiebetyg?

Svaret på den frågan är att det kan räcka med ”vanliga” betyg men att högskoleprovet ger studenter en extra chans att komma in på den utbildning man vill. Jag skrev själv högskoleprovet flera gånger under gymnasiet och vet många som kom in på sina drömutbildningar tack vare HP. Antagningspoäng kan ändras från år till år och vad man själv vill plugga likaså. Därför kan det vara skönt att i alla fall ha en okej HP-poäng i bagaget (även om man har bra betyg i övrigt). Den stora lyxen med provet är att man får skriva det precis så många gånger man vill och att det endast kan löna sig och aldrig straffa dig!

Under gymnasietiden kan det dock kännas som en djungel att navigera runt bland intagningspoäng och behörighetskrav. Vad krävs egentligen för att komma in på en utbildning och vad finns det för olika intagningspoäng? Svaren finns härligt nog på dessa två länkar:

Viktiga datum och tider: Anmälningsperioden är 15 januari kl. 08:00 – 3 februari 2020 kl. 24:00. Själva provdagen är lördagen den 4 april 2020.

// Oscar