Hur hittar man rätt utbildning?

Nu är det mindre än fyra veckor tills ansökan öppnar för vårens program på KTH den 16:e mars! Jag vet att jag för fem år sedan satt några veckor innan anmälan stängde och försökte hitta den perfekta utbildningen för just mig.

Så hur ska man bestämma sig för en utbildning då om man bestämt sig för KTH? Och hur gick jag tillväga för att hitta Medieteknik?

Utbildningskatalogen

Kolla igenom utbildningskatalogen (alla teknik och naturstudenter på gymnasiet får den automatiskt hemskickad). Det var faktiskt så som jag fick upp ögonen för Medieteknik och i slutändan var det bara det programmet som jag sökte 🙂

Jämför utbildningar

Det har aldrig varit smidigare att jämföra olika utbildningar på KTH med varandra. Med hjälp av KTH:s nya jämförelseverktyg så kan man se exakt vad som skiljer två utbildningar åt, även kurs för kurs!

Här jämför jag Medieteknik med Datateknik

Fråga en student

Ibland så vill man få svar på frågor som inte direkt står i utbildningskatalogen eller är lätta att googla. Då är det ett perfekt tillfälle att prata direkt med studenter som går den utbildning som man är intresserad av! Innan jag började på KTH så skickade jag iväg en massa frågor till en Medietekniker som gjorde att jag kände mig lugn inför mitt val 🙂

Läs Studentbloggen!

Malin, Madeleine och jag har skrivit om våra utbildningar och liv på KTH i snart 2,5 år. Ett tips är att bläddra runt på bloggen och se om någon av våra utbildningar lockar!

// Oscar

En kommentar till “Hur hittar man rätt utbildning?”

Kommentarer är stängda.