Hur ser ett år ut på KTH?

Har man 7 kurser samtidigt varje termin? När är tentorna? Finns det skollov på universitetet?

Studieåret på KTH är uppdelad i 4 perioder.

• Två perioder under höstterminen och
  • två perioder under vårterminen.
  • I slutet av varje period har du tentorna från de kurser du har läst (även kallad tentaperiod).

Hur lång är en tentaperiod?
Oftast ger KTH studenterna en vecka av omtentor och en vecka av orginaltentor för varje period. Under vissa perioder sammanfaller veckorna efter varandra och du får då 2 veckor utan lektioner/föreläsningar. Ibland är omtentaveckan placerad några veckor före eller efter tentaveckan, men då får studenterna istället en veckan utan lektioner/föreläsningar. Därmed är tentaperioden alltid 2 veckor!

Hur många kurser har en period?
I vanliga fall sträcker sig en kurs över en period. Ibland händer det att du har en kurs som går över 2 perioder, eller som går över 3 år (med små uppgifter varje termin). Därför är det vanligast att du har 2-3 kurser per period. Totalt sett 30 HP på en termin och 15 HP per period.

Finns det lov på KTH?
Ja det finns det och du kan påverka hur långt lov du har! Om du inte har några omtentor innan jul har du ledigt fram tills dina tentor i januari från veckan innan julafton. Under påsken brukar det vara en omtentavecka mitt i period 4, om du inte skriver någon omtenta har du en vecka utan lektioner/föreläsningar. Dessutom om du har turen att ha dina tentor tidigt under tentaperioden så kan du få några dagars ledigt innan nästa period startar veckan därefter. Slutligen har du ett långt sommarlov mellan juni och augusti.

För mer info om vilka datum som gäller kan du hålla utkik på KTHs hemsida. Just nu finns datum uppe för läsåret 2019/2020 och 2020/2021.

//Madde

Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!