Kommer alla som pluggar på KTH från Stockholm?

Efter att Matilda fått antagningsbeskedet så var det bestämma, hon skulle lämna den lilla byn utanför Örebro som hon vuxit upp i och flytta till Stockholm. Hon hade tröttnat på småstadslivet och var nyfiken på huvudstaden, men framförallt så var det KTH som lockade.

Idag pluggar Matilda sitt femte år på KTH och jag har passat på att fråga om hennes om hennes tankar kring några påstående om studier i Stockholm.

“Alla som pluggar på KTH kommer från Stockholm”

Det kan jag inte hålla med om, jag pluggar ju där och jag kommer från en liten by med 1000 personer utanför Örebro. Jag har också känslan av att det är ganska blandat på KTH, många kommer från andra städer runt om i Sverige. Det är även många internationella studenter som pluggar på KTH.

“Alla stockholmare på KTH känner varandra och är därför inte intresserade att skaffa nya vänner”

Jag tänker snarare att det är ett småstadsproblem. Stockholm är så stort, så trots att flera är stockholmare är de få som känner varandra innan de börjar på KTH. Jag upplevde inte att det var några problem att träffa människor som var intresserade att umgås även utanför KTH. Sen finns det kanske de stockholmare som hellre umgås med vänner från gymnasiet men det kommer ju inte heller på event, så dem träffar man inte.

“Stockholmare är dryga”

De stockholmare jag träffat via skolan tycker jag absolut inte är dryga MEN stockholmare i trafiken är dryga. Jag skulle aldrig köra bil i Stockholm.

//Malin