Testa på att vara ingenjör – IGEday

Är du 13-19 år, tjej/icke-binär och nyfiken på vad en ingenjör gör? Ta chansen och anmäl dig till årets Introduce a Girl to Engineering Day (IGEday) som hålls på företag och universitet runt om i Sverige.

Du får möjligheten att träffa verkliga förebilder för att lära dig mer om teknik och få ett smakprov på vad du kan arbeta med i framtiden. Förra året deltog 1869 tjejer på över 110 företag. Vill du vara en av deltagarna i år?

Var: alla län finns med förutom Gotland
När: 3 april
Kostnad: helt gratis
Anmälan & mer info: här!
Sista anmälningsdag: 13 mars

Här är en video om hur IGEday gick till hos Volvo Cars 2018:

Detta är ett unikt tillfälle att få träffa anställda som kan svara på dina frågor, eller om du inte har några frågor i dagsläget, visa upp ett teknikområde du inte visste man kunde arbeta med. Om jag hade varit i rätt ålder för eventet hade jag sökt bara för att testa på och få se något som i normala fall dröjer tills du börjar universitetet.

Foto IGEday

Om du själv inte kan gå, kan du tipsa andra om att anmäla sig!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och ska börja mitt femte år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!