Women in Tech 2020

I fredags deltog jag i Women in Tech konferensen som hölls i Stockholm. Det var andra året för mig som jag fick biljett, och i år kom jag hem lika inspirerad som första gången! Det bjöds på tal, mindre breakout sessions, mingel med sponsorerna och en härlig AW.

Konferensen hölls med temat Beyond Barriers

Över 2000 deltagare befann sig på plats och vi var en blandning av programmerare, webutvecklare, projektledare, säkerhetskonsulter, chefer, IT-arkitekter, VD, data scientists, forskare och studenter. Alla i olika stadier i sina karriärer.

Jag var inte ensam där, utan hade två av mina vänner på plats. Elena och Sofia har båda läst samma utbildning som mig, men gick i klassen över mig. Vi har haft många mellokvällar och midsommarfiranden tillsammans genom åren.

Jag, Elena och Sofia — alla har vi studerat Civilingenjör Informationsteknik på KTH!

Några höjdpunkter från konferensen var:

• Lora Haddocks keynote om hur hon startade sitt företag Lora DiCarlo och har fått kämpa för jämställdhet inom teknik. Idag har de vunnit flera CES awards för sina robotikprodukter för kvinnors sexualhälsa! [klockslag 0:51:00]
  • Saba Atefyekta som pratade om bakteriaresistens och hur deras forskning om att återskapa hur kroppen bekämpar bakterier kan få oss att ersätta användningen utav antibiotika. [klockslag 02:26:35]
  • Lucie Quarta som berättade om hur hennes liv med cerebral palsy hade förbättras tack vare teknologi som eye tracking, och att hon nu studerar datateknik. [klockslag 02:48:25]
  • Anna Nordell-Westling som använder artificiell intelligens för att öka inlärningstiden hos studenter. Sana Labs som företaget heter individanpassar kursinnehållet och gör att studenter lär sig 50% snabbare och minns innehållet 3 gånger längre. [klockslag 07:17:48]
  • Caroline Farberger som är VD för ICA Försäkringar berättade om hur det är att vara VD som man jämfört med som kvinna, baserat på egna erfarenheter. För några år sedan gick hon från att identifiera sig som man till kvinna. Otroligt insiktsfullt tal! [klockslag 08:07:15]

Ni kan hitta talen här. Klockslagen för de olika står här ovan.

Mässan var öppen från kl 08 till 19, fylld med företag och deltagare som minglade eller deltog i minitävlingar.

Med inspirationen från eventet känner jag mig extra peppad i jakten på mitt första jobb efter examen! Om du har chansen kommande år att delta så rekommenderar jag det starkt.

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!