Hur hittar man boende i Stockholm?

Det går att hitta boende i Stockholm inför höstterminen. Om det är boendefrågan som får dig att vara osäker på om du ska söka dig till KTH kan jag lugna dig med att det finns flera knep som gör det lättare att hitta boende. Antagningsbeskedet får du i juli och terminen börjar i augusti, du har gott om tid att hitta ett ställe att bo på innan dess. Våga sök till KTH!

Först behöver du veta var du kan leta boende. Här är ett inlägg med 6 olika ställen att hitta boende på –> här!

Här är några tips att ha i bakhuvudet när du letar boende –> här!

Ett till tips är att kika på boenden nära det campus du kommer att plugga vid. Till exempel om du ska läsa Informationsteknik kan det vara skönt att bo nära Kista, dessutom kan konkurrensen om lägenheterna vara mindre för det är färre studenter där än som pluggar i centrala Stockholm.

Använd google maps eller sl.se för att mäta avståndet till det campus du kommer att studera vid. Ibland kan det vara snabbare att bo utanför centrum eftersom det finns bra tunnelbana/pendeltåg, jämfört med att ta flera bussar i rusningstrafiken.

Ta mig som exempel. Jag bor i Huddinge (röda cirkeln -ish) och åker till Kista på 1 timme, medan det tar mig 40 min att åka till Campus. Inte så stor skillnad i tid, men stor skillnad i avstånd. Det fanns till och med klasskompisar som bodde i Södertälje som åkte till Kista med pendeltåget, det tog en timme.

Det innebär att boendemarknaden är ännu större än de boenden som finns i centrala Stockholm!

Att hitta boende kan kännas läskigt i början, men efter att ha lagt en förmiddag på att få en överblick över utbudet kommer det att kännas bättre. Dessutom är det inget du behöver fixa redan nu. Många boenden finns inte ens upplagda i annonser ännu. Fokusera istället på att välja en utbildning som du vill läsa i höst!

//Madde

Madeleine Berner
Hej! Jag heter Madeleine Berner och studerar mitt sista år på Civilingenjör Informationsteknik. Häng med på mina äventyr, så lovar jag dig att du lär dig en hel del goda tips inför ditt högskoleval!

En kommentar till “Hur hittar man boende i Stockholm?”

Kommentarer inaktiverade.