När tekniken gör nytta på riktigt

När jag sökte en utbildning på KTH så visste jag att det inte endast skulle vara för framtidsmöjligheter eller intresse för teknik utan också för att jag ville göra någon typ av nytta. Jag tycker att när teknik kan göra påtaglig samhällsnytta så är den som absolut bäst. Jag går ju sista året på min master i Medieteknik med inriktning mot Visualisering och det är därför inte särskilt överraskande att jag verkligen uppskattar coronawatch.se som ämnar att delge statistik om Coronakrisen.

Projektet är genomfört av KTH-studenterna Robin Sandström och André Gerbaulet och förutom att visa dagsaktuell data för Sverige så finns det prognostiseringsmöjligheter i verktyget som kan hjälpa beslutsfattare och upplysa allmänheten!

I verktyget går det att ändra alla modelleringsfaktorer samt att se prognoser för varje landskap eller hela Sverige

Informationsvisualisering handlar ju i grunden om att på ett tydligt sätt kunna åskådliggöra trender och insikter som hade varit svåra/omöjliga att utläsa genom att bara studera rådatan. Därför är det så viktigt att sådana här verktyg utvecklas för att på ett tydligt sätt kunna presentera en övergripande bild av läget till den stora massan. Om graferna är någon indikation så är det viktigare än någonsin att följa Folkhälsomyndighetens råd.

// Oscar

En kommentar till “När tekniken gör nytta på riktigt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.