Tips på hur man mår bättre i Coronatider

Som Malin skrev så upplever jag det också som en utmaning att plugga hemifrån när linjen mellan avkoppling och jobb suddats ut. Det är lätt att tänka att det inte är så farligt att vara hemma mer men samtidigt finns det mycket forskning som tyder på att en ökad isolering får oss att må sämre, både mentalt och fysiskt. Så hur mår man egentligen bra i det ingenmansland som många av oss lever i just nu? Svaret på den frågan är det just nu miljarder av människor som försöker lista ut. Det finns ingen universell lösning men vad vi vet är att det finns vissa saker man kan göra för att i alla fall öka chanserna till att må bättre.

Här är några riktlinjer:

  • Läs färre nyheter och sociala medier. Att konstant få uppdateringar om något så föränderligt som en pandemi försätter hjärnan i ett stressat tillstånd. Kolla nyheter en gång på morgonen och en gång på kvällen för att hålla dig uppdaterad.
  • Fortsätt att äta en normalt balanserad kost. Det är extremt lätt att unna sig mer i tider som känns osäkra. Risken att man hamnar i en negativ spiral där man mår ännu sämre ökar i takt med en sämre kosthållning och ökad alkoholkonsumption. Gör som Malin skrev och planera in en god lunch varje dag!
  • Håll kontakten med andra. Gå på långa promenader med kompisar, plugga tillsammans i videosamtal, ta en kaffe om du är symptomfri, fira att ännu en vecka är över på en digital-AW. Alternativen är många, så sluta inte hålla kontakten med andra nu när det är viktigare än någonsin.
  • Gör roliga och avkopplande aktiviteter. Att röra på sig mindre och att inte planera in roliga aktiviteter påverkar både sinne och kropp. Håll igång med träning, lär dig att äntligen laga det där surdegsbrödet, köp hem en yogamatta eller börja spela golf! Alternativen är många om man bara är lite kreativ och håller avstånd 🙂

Här nedan har jag länkat en video om produktivitet och fysisk/mental hälsa i dessa märkliga tider.

// Oscar

En kommentar till “Tips på hur man mår bättre i Coronatider”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.