Vad är det bästa med/på KTH? Intervju med sex KTH-studenter (del 3/4)

Del 1 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svara på varför de valde KTH och Stockholm.

Del 2 av intervjuerna hittar du här! KTH-studenterna svarar på varför de valde deras program.

Ann-Catrin: Civilingenjör och Lärare

porträttbild på Ann-Catrin”Det bästa är helt klart alla fantastiska människor jag får träffa. Jag är en rastlös person som gärna har olika saker för mig. Jag har tagit på mig en del extra aktiviteter utanför skolan och det slår mig varje gång vilka inspirerande människor som finns på KTH. Plugget är såklart också bra, men det hade inte varit detsamma utan alla andra studenter.”

Amanda: Civilingenjör i Medieteknik

porträttbild på Amanda”Gemenskapen! Kanske låter töntigt men att ta sig igenom svåra kurser tillsammans med andra som är i samma sits är en stärkande känsla!”

Lou-Lou: Civilingenjör i Datateknik

porträttbild på Loulou”Det bästa med KTH är studiekamraterna, eget ansvar, och studentlivet. Utan gemenskapen med studiekamrater och det sociala i studierna hade jag ärligt talat aldrig klarat av det. Jag är en person som lätt blir uttråkad och kan vara ganska glömsk, men tack vare mina studiekamrater kände jag den sociala tryggheten att kunna fokusera och utvecklas. På KTH får man ta mycket eget ansvar över sin tid, vilket jag tycker är skönt. Det finns väldigt få obligatoriska moment i kurser, vilket gör det relativt enkelt att jobba vid sidan av studierna. Att jobba eller engagera sig vid sidan av studierna är ett utmärkt sätt att utforska arbetslivet, skaffa livserfarenheter, och ser dessutom bra ut på CV:t. Det finns mycket att engagera sig i inom kåren också, där finns något för alla intressen! ”

Anna: Civilingenjör i Teknisk Kemi

porträttbild på Anna”Det bästa med KTH är att det finns så många valmöjligheter både under studierna och efter examen. Det finns också ett brett studentliv och en storstad som erbjuder allt man kan tänka sig. På KTH uppskattar jag bland annat alla engagerade och kunniga föreläsare, bra pluggplatser och den höga kvaliteten på kurserna. ”

Tamas: Civilingenjör i Maskinteknik

bild på Tamas framför en bil” Det bästa med KTH är möjligheterna på skolan. Vare sig möjligheten att åka på utbyte till många häftiga universitet, möjligheten att engagera sig i studentlivet, samt möjligheten till att dela i många spännande tekniska projekt. Oavsett vad du har för intresse och mål, kommer du garantera hitta något som passar dig!”

Andrea: Civilingenjör i Samhällsbyggnad

Profilbild på Andrea”Många saker är bra med men några av dem bästa är att det finns så måga möjligheter att tex studera utomlands eller vara med i olika projekt. Det allra bästa är de människor som man lär känna under studieperioden.”

En kommentar till “Vad är det bästa med/på KTH? Intervju med sex KTH-studenter (del 3/4)”